Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Липсата на секс при мъжете води до хронични заболявания

Липсата на секс при мъжете води до хронични заболявания

Липсата на секс при мъжете води до хронични заболявания - изображение

Сексуалното въздържание при мъжете може да доведе до хронични заболявания, според италиански учени.
Дoри месечното въздържание може да доведе до развитието на различни заболявания в напреднала възраст. Тези мъже бързо се причисляват към рисковата група на пушачи и диабетици.

В изследването на италианските учени са приели участие 140 доброволци на възраст от 18 до 25 години, от които половината са били здрави, а другата половина са страдали от импотенция. Трябвало е да се въздържат от секс в продължение на месец.

Резултатите от експеримента показват, че практически всички доброволци след въздържание са станали по-податливи на сърдечносъдови заболявания.

"Тези сърдечни проблеми могат да бъдат свързани с рискове, които възникват при пушачите след три години на никотиновата зависимост", отбелязват специалистите.

За участие във втората част на изследването са били поканени мъже на възраст над 45 години. Резултатите показват, че 53% от тях са имали проблеми с потентността, а в 61% от тях са диагностицирани с болести на сърцето и кръвоносните съдове.

Продължителната липса на сексуален живот само e влошило състоянието на доброволците.

"Отдавна е доказано, че сексът е естествена потребност на всеки жив организъм. По-конкретно липсата на секс при мъжете води до неконтролирана агресия, нервност, хормонални проблеми и сърдечносъдови заболявания, склонност към инфаркти, до простатит и импотентност. Моят опит показва, че мъжете, които дори и в напреднала възраст са с редовен полов живот, по-малко страдат от различни заболявания, много по-активни са и изглеждат много по-млади, отколкото тези, които имат дълъг период на въздържание", коментира работата на италианските учени сексологът Димитър Голованов.  

Снимка: event.sy

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиНовиниЗдравни съветиЛеченияПатологияВидеоАлт. медицинаИсторияАнкетиКлинични пътекиИзследванияБотаникаЗдравни проблемиСпортПсихологияОрганизацииФизиологияТестовеНаправления в медицинатаСоциални грижиХранене при...РецептиСпециалисти