Олеиновата киселина в зехтина пречи за образуването на тумор в мозъка
Олеиновата киселина, която е в основата на зехтина, помага за производството на микро РНК, а това от своя страна предотвратява образуването на тумори. Това е откритие на специалисти от университета в Единбург, които изследвали ефекта от киселината върху така наречените miR7 – малки некодиращи молекули рибонуклеинова киселина. Те доказано не позволяват да се образуват тумори в мозъка.
В лабораторна среда учените правили тестове с живи клетки и клетъчни екстракти. Така те разбрали, че протеин, наречен MSI2, не може да прекъсне производството на молекулите РНК именно заради защитата на олеиновата киселина в зехтина.
Изследователите не могат да кажат със сигурност дали използването на олеинова киселина в хранителния режим предпазва от тумор в мозъка, но в лабораторни условия тя доказано не позволява да се образуват ракови клетки, пише БТА.
По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: medicalnewstoday.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА ЧИА 50 мл
НОРМАЦЕЛ капсули * 60
БИОВЕА РЕСВЕРАТРОЛ таблетки 40 мг * 60
БИОХЕРБА МАЙТАКЕ ЕКСТРАКТ капсули 450 мг. * 100
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
БИОХЕРБА КУДЗУ КОРЕН капсули 350 мг * 100
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Натурални средства срещу липоми
- Мозъчни лезии
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Възстановяване след сътресение на мозъка
- Лечение при рак на хранопровода
- Преднизон
- Алтернативно лечение на аденом на хипофизата
- КП № 56 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ НА ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНИТЕ НЕРВИ (ЧМН), НА НЕРВНИТЕ КОРЕНЧЕТА И ПЛЕКСУСИ, ПОЛИНЕВРОПАТИЯ И ВЕРТЕБРОГЕННИ БОЛКОВ И СИНДРОМИ
- Асоциативни корови зони
Коментари към Олеиновата киселина в зехтина пречи за образуването на тумор в мозъка