Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Определиха нова категория интимност: дигитална

Определиха нова категория интимност: дигитална

Определиха нова категория интимност: дигитална - изображение

Във възхода на технологиите, които все повече хора използват за сексуална удовлетвореност, учени определиха нова категория интимностдигитална.

Специалисти от Центъра за професионална и приложна етика към Университета в Манитоба заявиха, че развитието на технологиите през последните години ще доведе до момент, в който стотици хора ще предпочетат роботите за интимен партньор, вместо противоположния пол. Тези хора се определят от учените като дигисексуални.

Според автора на проучването за дигисексуалността Нийл Макартър е настъпила ерата на завладяващия виртуален секс и е нужно обществото да се подготви за това ново явление.

Технологиите не спират да се развиват и все повече хора ще започнат да се определят като „дигисексуални“ (хора, които сексуално се идентифицират чрез използването на технологиите. Скоро мнозина ще установят, че намират по-голямо сексуално удовлетворение от роботи например, отколкото от сексуалните си отношения с хората“, коментира в своя статия Макартър, публикувана в Journal of Sexual and Relationship Therapy.

Учените обясняват, че дигисексуалните хора свързват своите полови впечатления с виртуалния свят, който е твърде разнообразен – роботизирани секс кукли, триизмерно видео, определени компютърни игри и други. Виртуалната реалност става все по-реалистична, а секс роботите в близко бъдеще ще бъдат на достъпни цени за повечето хора.

Хората много бързо ще се привържат към своите роботи – едни ще се използват за интимни партньори, други за домакинска работа, трети за строителство и т.н. Те ще бъдат съобразени с конкретните желания на хората и ще удовлетворяват желания, които настоящите партньори не могат или не желаят. Това ще бъде и причина да се използват все повече за удовлетворяване на сексуалните потребности“, отбелязва авторът на проучването Нийл Макартър.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: ibtimes.com
Снимка: theevoldoctor.wordpress.com


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлНовиниПсихологияСнимкиАнкетиИсторияЗдравни съветиФизиологияЗдравни проблемиОрганизацииТестовеНаправления в медицинатаСоциални грижиСпециалистиРецептиХранене при...Алт. медицинаЛеченияБотаникаСпорт