Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Отглеждането на куче намалява риска от поява на екзема при децата

Отглеждането на куче намалява риска от поява на екзема при децата

Отглеждането на куче намалява риска от поява на екзема при децата - изображение

Британски изследователи съветват децата да се отглеждат заедно с куче, защото присъствието му ще ги предпази от екзема и астма. Според тях дори едночасова игра с домашния любимец намалява риска от възникване на кожното заболяване, съобщава онлайн изданието 24 часа.

Изследователският екип проучил как се отразява досега с куче и дали той забавя развитието на болестта. Гагандийп Чийма, който е част от екипа, обяснява, че повечето хора не знаят факта, че екземата може да прогресира до астма и хранителни и назални алергии. Тя е много често срещана в детска възраст и затова специалистите насочили вниманието си към тази възрастова група в изследването.

Учените установили, че общувайки с кучета, децата е по-малко вероятно да развият екзема след раждането до 2-годишна възраст. До десетата година се запазва защитният ефект. За целите на проучването експертите накарали бременни жени да се занимават с кучета всеки ден по един час, за да разберат как влияе върху бъдещите им деца подобно взаимодействие.

Четириногите помагат на малките момчета и момичета да се преборят и с астмата. Защитата срещу появата на симптомите на заболяването идва от микроорганизмите и бактериите, пренасяни от кучето.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: petguide.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниАлт. медицинаИсторияЛеченияБотаникаЛайфстайлСнимкиСпортАнкетиПсихологияВидеоСоциални грижиПроизводители