Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Официално жените са по-умни от мъжете

Официално жените са по-умни от мъжете

Официално жените са по-умни от мъжете - изображение
Нежният пол постигна превъзходство над мъжете, поне по интелект, според нови изследвания на нивото на IQ, проведени в Западна Европа, САЩ, Канада, Нова Зеландия, Аржентина и Естония.

За първи път от повече от 100 години женският интелект надминава този на мъжете. Според мнозина това се дължи на способността на жените да бъдат многофункционални.

От самото начало на изследвания жените изостават с около пет пункта от мъжете, което накара изследователите да си мислят, че има генетични различия между мъжкия и женския интелект. През последните години разликата постоянно намалява до днес, когато жените най-накрая надминаха силния пол. Едно от възможните обяснения за това е многофункционалността на нежния пол. Една жена успява да се справи еднакво добре с работата, домашните задължения и с отглеждането на децата.

За Framar.bg:

Още по темата:

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиПсихологияТестовеСоциални грижиФизиологияАнкетиСпортЛеченияЗдравни съветиНовиниХранене при...Клинични пътекиИсторияДиетиАнатомияСпециалистиБотаникаИзследванияПатологияАлт. медицинаОрганизацииНормативни актовеРецептиЗаведения