Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Пилешката супа е вредна за организма

Пилешката супа е вредна за организма

Пилешката супа е вредна за организма - изображение

Пилешката супа се счита за една от най-здравословните храни в менюто на човек, която се препоръчва при нездравословни разположения, поради полезните и качества. Заедно с това, че пилешката супа помага при простуда, се оказва, че нейното консумиране се свързва и с редица проблеми за тялото, твърдят експерти.

В защита на теорията редица специалисти са изразили мнението си за полезните и вредните качества от пилешката супа и пилешкия бульон. По-конкретно специалистите са назовали, че в процеса на варене в бульона остават не само най-полезните за организма компоненти, присъстващи в умрелите пилета. Според учените колкото повече се вари пилешкото, толкова повече вредни вещества попадат в бульона. В допълнение пилешкият бульон влияе на отлагането на солта, което изостря този неблагоприятен ефект от процеса за здравето на човек.

В случаи на подагра и камъни в бъбреците е необходимо човек да се откаже от консумирането на пилешка супа, подчертават експертите. Хора с проблеми на панкреаса, жлъчния мехур и черния дроб трябва да се отнасят особено внимателно към консумирането на тази храна. Според учените пилешката супа не бива да се консумира повече от веднъж на седмица, за да не предизвика възпаления и влошаване на самочувствието.

Дори и тези, които нямат противопоказания за консуммимрането на пилешки бульон, е добре да се съобразяват с нея, за да минимизират вредата за организма. Едно от основните неща, които трябва да се наблюдават е провереното място и качеството на избраното пиле или кокошка за приготвяне. Специалистите подчертават, че трябва да се избират пилета с ниско съдържание на мазнини - те съдържат по-малко активните вещества, които оказват влияние върху секрецията на стомашния сок и отлагането на солта.

Отделно се препоръчва да се отстрани кожата и костите, защото именно в тях се натрупват тежки метали и антибиотици.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: HighViewArt.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлДиетиНовиниАнкети