Пицата може да е и полезна за здравето

Пицата всъщност може да е полезна храна, твърдят учени от университета на Мериленд, според които, ако се използва пълнозърнесто бяло брашно и се пече на температура около 250 градуса, пицата дори е полезна.
Американските химици смятат, че тази изключително популярна в много части на света храна трябва да остане част от редовната храна на човек, но за да бъде полезна, трябва да се спазват някои препоръки - да не се поставят твърде големи количества сирене и местни продукти, да се използва пълнозърнесто бяло брашно и пицата да се изпича за 1-14 минути при фурна с температура 200-280 градуса.
"По този начин се увеличава количеството антиоксиданти в храната, но само при условие, че тя се консумира не повече от 10-18 часа след приготвянето й", твърдят учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГЛАУКОМА - КЛИНИЧЕН СПРАВОЧНИК - ЙОЗЕФ ФЛАМЕР
ЧУДОТО КОЛАГЕН - ДЖОШ АКС - ХЕРМЕС
КОНЕЦ ЗА ЗЪБИ С ДРЪЖКА ТЕПЕ ГУУД МИНИ ФЛОСЕР * 36
СПАСАТЕЛЬ БАЛСАМ ЗА УСТНИ С АЛОЕ ВЕРА 4 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Хранителни продукти, които подобряват паметта
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- СРИВ НА ИМУННАТА СИСТЕМА Е В ОСНОВАТА НА МНОГО ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯТА
- РЗИ - гр. Хасково
- Дихателни упражнения
Коментари към Пицата може да е и полезна за здравето