Пицата може да е и полезна за здравето
Пицата всъщност може да е полезна храна, твърдят учени от университета на Мериленд, според които, ако се използва пълнозърнесто бяло брашно и се пече на температура около 250 градуса, пицата дори е полезна.
Американските химици смятат, че тази изключително популярна в много части на света храна трябва да остане част от редовната храна на човек, но за да бъде полезна, трябва да се спазват някои препоръки - да не се поставят твърде големи количества сирене и местни продукти, да се използва пълнозърнесто бяло брашно и пицата да се изпича за 1-14 минути при фурна с температура 200-280 градуса.
"По този начин се увеличава количеството антиоксиданти в храната, но само при условие, че тя се консумира не повече от 10-18 часа след приготвянето й", твърдят учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- И билките имат странични ефекти
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Методи за лечение на анорексия
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Полезни свойства на цинк
- ДКЦ 21 - София ЕООД, гр. София
- Полезни свойства на хром
- Как да използваме плоча за пица
Коментари към Пицата може да е и полезна за здравето