Подправките защитават от тежки заболявания
Подправките са природни биологично активни добавки, съдържащи се в семената, листата, корените и цветовете на растенията. Те са способни да направят ястията здравословни и вкусни. Според американското издание Planet Green някои подправки могат да пречистват кръвта и да предотвратяват ракови заболявания. Подобни полезни качества имат: босилекът /съдържа витамините А, С, К, желязо, магнезий, калий, голямо количество флавоноиди, които защитават от вредното влияние на всички видове излъчвания/; джинджифилът /притежава противовирусни и противовъзпалителни свойства/; магданозът /богат е на витамини, минерали, целулоза и подпомага нормалната перисталтика/;куркумата /може да спре растежа на раковите образувания/. Изследване, проведено в Мичинганския университет, установило, че комбинацията от куркума и черен пипер по-ефективно потиска развитието на раковите клетки, отколкото двете подправки, взети поотделно. Учените предупреждават, че откритието не може да се използва за предотвратяване или лечение на рак, защото в храната, която употребяваме, подправките са в много малко количество. За да има ефект, концентрацията трябва да е 20 пъти по-голяма.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ШАРЕНА ПОДПРАВКА 100 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА КУРКУМА прах 35 г
КУРКУМА НА ПРАХ 300 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА КУРКУМА прах 125 г
ЗОЯ БИО КУРКУМА на прах 150 г
КУРКУМА ЕКСТРА 300 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Диета №4 - при хронични чревни заболявания
- Трънка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Чия, чиа
- КП № 265 ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПРИ БОЛЕСТИ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛЕН АПАРАТ
- Калоферче
- Ароматна кализия
- Юка
- КП № 56 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ НА ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНИТЕ НЕРВИ (ЧМН), НА НЕРВНИТЕ КОРЕНЧЕТА И ПЛЕКСУСИ, ПОЛИНЕВРОПАТИЯ И ВЕРТЕБРОГЕННИ БОЛКОВ И СИНДРОМИ
Коментари към Подправките защитават от тежки заболявания