Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето По-малките братя и сестри намаляват риска от наднормено тегло при детето

По-малките братя и сестри намаляват риска от наднормено тегло при детето

По-малките братя и сестри намаляват риска от наднормено тегло при детето - изображение

Ако детето се сдобие с братче или сестриче преди първи клас, това може да понижи риска то да страда от затлъстяване. Това сочи ново изследване на учени от Университета в Мичиган.

Детето може да има по-здравословен индекс на телесната маса до първи клас, ако в семейството му се роди брат или сестра, когато е на възраст от 2 до 4 години. Това твърдят авторите на изследването, в което участие са взели близо 700 деца от Америка.

Три пъти по-голяма е вероятността деца на същата възраст, които нямат братче или сестриче до първи клас да бъдат с наднормено тегло.

Авторите смятат, че е възможно обяснението за това да е, че родителите по всяка вероятност променят хранителните навици на децата си, след като новият член на семейството се роди. Децата развиват хранителните си навици на около 3-годишна възраст и промяната в тях може да окаже значително въздействие.

Учените обясняват и че децата играят по-активно и не прекарват толкова време пред телевизорите, когато се роди по-малко братче или сестриче. Това също допринася за здравословния индекс на телесната им маса.

Експертите все още изучават връзката между теглото и появата на по-малките деца в семейството.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни проблемиЛайфстайлСнимкиНовиниЛеченияСпортАлтернативна медицинаКалкулаториЗдравни съветиБотаникаДиетиТестовеИнтервютаЗаболявания (МКБ)ОрганизацииМедицински изследванияХранене при...ЗаведенияПсихологияРецептиИсторияОбразованиеСоциални грижиАнкетиНормативни актовеСпециалистиКлинични пътеки