По-малко храна - по-добра памет
Консумацията на по-малко храна помага на паметта. Ако заменим десерта с чаша кафе например, това може да помогне както за поддържане на линията, така и на мозъка ни. Експертите отдавна знаят за явлението. Сега обаче италиански изследователи насочват вниманието си върху протеина CREBI, за който се знае, че е от особено значение за паметта. Проведените изследвания доказват, че намаленият прием на калории увеличава способността за усвояване на нови знания, ако организмът произвежда протеина. От друга страна, резултатите сочат, че когато хапваме по-малко, се стимулира синтезът на CREBI в мозъка.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СПИРУЛИНА таблетки 500 мг * 50 ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА
ХОУЛ БОДИ ОПТИМАЙЗЪР капсули 2117 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!БИОДОКТОР ГИНКО солуцио 50 мл.
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС N - АЦЕТИЛ ТИРОЗИН капсули * 120
ГИНКО ЛИП капсули 100 мг * 60 БУРОВ
ХАЯ ЛАБС РОДИОЛА (ЗЛАТЕН КОРЕН) капсули 500 мг * 90
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Компютърна томография (КТ) на глава
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Методи за лечение на анорексия
- Асоциативни корови зони
- Регулация на слюноотделянето
- Избор на добавки за засилване на паметта и концентрацията
- КП № 56 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ НА ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНИТЕ НЕРВИ (ЧМН), НА НЕРВНИТЕ КОРЕНЧЕТА И ПЛЕКСУСИ, ПОЛИНЕВРОПАТИЯ И ВЕРТЕБРОГЕННИ БОЛКОВ И СИНДРОМИ
- Секреция на стомашен сок
- 15 продукта, които едновременно подпомагат отслабването и засищат
Коментари към По-малко храна - по-добра памет