По-малко храна - по-добра памет

Консумацията на по-малко храна помага на паметта. Ако заменим десерта с чаша кафе например, това може да помогне както за поддържане на линията, така и на мозъка ни. Експертите отдавна знаят за явлението. Сега обаче италиански изследователи насочват вниманието си върху протеина CREBI, за който се знае, че е от особено значение за паметта. Проведените изследвания доказват, че намаленият прием на калории увеличава способността за усвояване на нови знания, ако организмът произвежда протеина. От друга страна, резултатите сочат, че когато хапваме по-малко, се стимулира синтезът на CREBI в мозъка.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
СЕЛЕНОГИН таблетки * 60 WEDO
НАУ ФУДС ГИНКО БИЛОБА капсули 60 мг * 60
НАТРОЛ МЕМОРИ КОМПЛЕКС таблетки * 60
ЧАЙ ФИЛТЪР ДОБРА ПАМЕТ * 20 бр. БИОПРОГРАМА
ПИЕС - ФОСФАТИДИЛСЕРИН капсули 100 мг * 30 НАТУРАЛ ФАКТОРС
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Доц. Гефен: Суперейджърите са хора над 80 години с мозък като бръснач
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Възстановяване след сътресение на мозъка
- Избягване на киселинни храни
- Как да подсилим паметта си
- Защо слушаме многократно любимите си песни
- Загубата на енергия в зряла възраст може да се избегне чрез пълноценни храни в менюто
- ...КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРИ АНЕМИЯ
- Методи за лечение на анорексия
Коментари към По-малко храна - по-добра памет