По-малко храна - по-добра памет

Консумацията на по-малко храна помага на паметта. Ако заменим десерта с чаша кафе например, това може да помогне както за поддържане на линията, така и на мозъка ни. Експертите отдавна знаят за явлението. Сега обаче италиански изследователи насочват вниманието си върху протеина CREBI, за който се знае, че е от особено значение за паметта. Проведените изследвания доказват, че намаленият прием на калории увеличава способността за усвояване на нови знания, ако организмът произвежда протеина. От друга страна, резултатите сочат, че когато хапваме по-малко, се стимулира синтезът на CREBI в мозъка.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
ЦИТИБАК капсули * 30 НАТУРФАРМА
НАУ ФУДС БРЕЙН ЕЛЕВЕЙТ капсули * 60
ГРЕВИЯ ФОСФАТИДИЛСЕРИН капсули * 60
ПРОМОКАЛИВИТА ГИНКО ХС таблетки * 100
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Мозъчни лезии
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Възстановяване след сътресение на мозъка
- Избор на добавки за засилване на паметта и концентрацията
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Горските плодове действат пречистващо на мозъчните функции
- Хранителни продукти, които подобряват паметта
- Какво е невротрансмитер
Коментари към По-малко храна - по-добра памет