По-малко храна - по-добра памет
Консумацията на по-малко храна помага на паметта. Ако заменим десерта с чаша кафе например, това може да помогне както за поддържане на линията, така и на мозъка ни. Експертите отдавна знаят за явлението. Сега обаче италиански изследователи насочват вниманието си върху протеина CREBI, за който се знае, че е от особено значение за паметта. Проведените изследвания доказват, че намаленият прием на калории увеличава способността за усвояване на нови знания, ако организмът произвежда протеина. От друга страна, резултатите сочат, че когато хапваме по-малко, се стимулира синтезът на CREBI в мозъка.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОДОКТОР ГИНКО солуцио 50 мл.
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ А - Я + ОМЕГА капсули * 30
НАУ ФУДС СЛЪНЧОГЛЕДОВ ЛЕЦИТИН дражета 1200 мг * 200
ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
СПИРУЛИНА таблетки 500 мг * 50 ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Мозъчни лезии
- 6 причини защо винаги сте гладни
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Най-добрите храни за диабетици
- Възстановяване след сътресение на мозъка
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- КП № 56 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ НА ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНИТЕ НЕРВИ (ЧМН), НА НЕРВНИТЕ КОРЕНЧЕТА И ПЛЕКСУСИ, ПОЛИНЕВРОПАТИЯ И ВЕРТЕБРОГЕННИ БОЛКОВ И СИНДРОМИ
- Менструалният цикъл е свързан със структурни промени в мозъка
- Хранене през тръба
- Какво означават цветовете на плодовете и зеленчуците за нашето здраве
Коментари към По-малко храна - по-добра памет