Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Предупреждават за заболяване, което застрашава работещите в офис

Предупреждават за заболяване, което застрашава работещите в офис

Предупреждават за заболяване, което застрашава работещите в офис  - изображение

Хората, които дълго време прекарват седнали поради естеството на работата си или заради друга причина, са застрашени да получат неразположение, наречено Gluteus medius tendinopathy. То се изразява в атрофиране на седалищните мускули и в нарушение на тяхната функционалност.

В подобна опасност са хората, които работят в офис и често в продължение на няколко часа не стават от мястото си. При движение седалищните мускули изпълняват задачата на буфери, но когато човек дълго време не се движи, другите части на тялото поемат натоварването, информира BrightSide, цитиран от Мениджърнюз.

Нашето тяло е единна система с взаимно обвързани една с друга части. Когато някоя от тях не работи както трябва или недостатъчно, на другите също им се отразява. В този случай потърпевши стават тазът, коленете и кръстът и като цяло мускулният тонус намалява.

За да се избегне атрофирането на седалищните мускули, специалистите препоръчват да ставаме често от стола или да стоим прави поне известно време, да позабравим за асансьорите и да се изкачваме по стълбите, а седенето на фитнес топка вместо на стол също ще окаже своето въздействие.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: cbsistatic.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортДиетиЗдравни съветиХранене при...ИнтервютаНовиниЛюбопитноАлт. медицинаФизиологияИзследванияОрганизацииКлинични пътекиЛеченияПсихологияНормативни актовеЛайфстайлИсторияБотаника