Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Прекаляването с Фейсбук в коледните дни може да направи хората нещастни

Прекаляването с Фейсбук в коледните дни може да направи хората нещастни

Прекаляването с Фейсбук в коледните дни може да направи хората нещастни - изображение

Прекаляването с Фейсбук в коледните дни може да направи хората нещастни, показва ново изследване.

Според учените от Копенхагския университет всички "перфектни" семейни снимки и трапези могат да повлияят негативно на потребителите, вместо да ги ободрят и настроят позитивно.

"Прекомерното използване на социалните мрежи създава чувство на завист, тъга, неудовлетвореност", коментират още учените, в чието изследване са участвали над 1300 души, повечето от които жени. Участниците в проучването са споделили още, че сърфирането в социалните мрежи ги прави нещастни и уврежда емоционалното им здраве.

По тази причина изследователите съветват да ограничим достъпа си до интернет поне в празничните дни.

Неотдавна друго изследване с подобна насоченост доказа, че Фейсбук може да накара потребители си да се чувстват социално изолирани и отчаяни, тъй като гледката на снимки на щастливи приятели предизвиква чувство на завист. Според учените всеки трети се чувства по-зле, след като се порови в мрежата, а недоволството от живота му се засилва.

Снимка: Facebook

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиПсихологияАнкетиСоциални грижиНовиниЗдравни съветиХранене при...ЛеченияАлтернативна медицинаСпортТестовеЗдравни проблемиБотаникаМедицински изследвания