Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Проблеми с венците могат да сигнализират за възникване на рак

Проблеми с венците могат да сигнализират за възникване на рак

Проблеми с венците могат да сигнализират за възникване на рак - изображение

Съществува връзка между заболяванията на венците и възникването на рак, са установили изследователи от Швейцария.

Проблемът с венците може да стане причина за преминаване на различни прегледи за туморни маркери, като тези проблеми могат да свидетелстват, че в организма се развиват злокачествени тумори. Изследванията на учените показват, че при развитие на раково заболяване в организма, се увеличава риска от заболяване на венците.

Според изследването жените, които страдат от онкологични заболявания, са предразположени да получат кървене на венците и редица други проблеми.

В към момента е доказана теорията, че пародонтозата се явява една от причините за развитието на рак на гърдата. Всички жени доброволци в изследването, които страдат от кариес или заболявания на венците, са изложени на риск.

Освен това, такива проблеми с венците в почти всеки десети случай, могат да доведат до преждевременно раждане или спонтанен аборт.

Снимка: The Business Woman Media

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСнимкиЗдравни проблемиЗдравни съветиХранене при...НовиниИсторияЗаведенияСпециалистиБотаникаНаправления в медицинатаНаучни публикацииОрганизацииНормативни актовеАлтернативна медицинаМедицински изследванияКлинични пътекиПрезентацииЛайфстайл