Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Разхвърляните хора са с висок интелект

Разхвърляните хора са с висок интелект

Разхвърляните хора са с висок интелект - изображение

Хората, които често са разхвърляни във вкъщи, на работното място, често търсят ключовете си или забравят за оставени важни вещи, са хора с висок интелект според психолози.

"Разхвърлената среда вдъхновява отстраняването на правилата. Това може да доведе до интересни прозрения и заключения. Хаосът помага за оформяне на приоритетите", коментира психоложката Катлин Вос.

Неподредената атмосфера често се смята за идеален начин за стимулиране на креативността. Безпорядъкът означава, че човек е концентриран върху най-важните и съществени неща. В хаоса той бяга от ограниченията на стандартното мислене и често измисля нови идеи.

Трудното събуждане сутрин не е проява на лоша дисциплина. Обикновено хората, които стават със затруднение се вслушват в езика на тялото. Според психолозите това е признак за това, че тези представители са по-креативни, интуитивни и умни.

От друга страна пристрастените към сериалите например не се свързва с висок интелект. Обикновено такива хора се смятат за лениви и интровертни. Психолозите смятат, че по-скоро това е вид усамотяване.  Нуждата от отпуск и почивка се счита за признак на развити мисловни способности.

Според учените, хората, които са пристрастени към видеоигрите имат по-добре развити когнитивни умения и социална памет, разсъждават по-добре.

"Такива хора по-лесно решават своите проблеми, самостоятелни са и не разчитат на чужда помощ. Това определено се счита за проява на висок интелект", коментира психоложката Изабела Гранич.

Снимка: keywordsuggest.org

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноЛайфстайлНовиниЗдравни съветиСнимки