Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Ревността при мъжете и жените е различна

Ревността при мъжете и жените е различна

Ревността при мъжете и жените е различна - изображение

Ревността при мъжете и жените се изразява по различен начин, информират немски изследователи.

Жените изпитват ревност, когато усещат прояви на изневяра при партньора, а мъжете ревнуват, когато има признаци на прелюбодеяние, според учените от Университета в Билефелд. Те обясняват, че основата на различията се дължи на еволюцията. Жените започват да ревнуват зараждащи се чувства на половинката си към друга жена, а при мъжете ревността се проявява, когато жената вече е избрала друг мъж.

Немските учени са направили интервюта на доброволци от двата пола. Трябвало е да се определи кои ситуации са били ревностни и непоносими. Жените са определили като най-трудни моментите, когато усещат признаци на емоционална изневяра, а мъжете са определили за истинската изневяра – сексуалната.

За някои жените сексуалната изневяра на мъжете може да бъде съвсем безразлична. Те реагират остро на всяко желание на партньора да ги напусне. В най-ранни етапи на еволюцията това означавало гибел за потомството. Подсъзнателните страхове продължават да съществуват и да определят поведението на жените в други подобни ситуации.

За мъжете еволюционната ситуация е малко по-различна. При тях е важна сексуалната вярност на жените, защото получава гаранции, че децата са именно техни. Според немските учени съществуват много мъже, които не желаят да се грижат и отглеждат деца, които не са тяхно потомство.

Снимка: The Cheat Sheet

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияТестовеИсторияНовиниАнкетиНаправления в медицината