Редовната консумация на риба намалява риска от заболявания
В изследването им взели участие 1000 мъже и жени. Те трябвало да отговорят на въпроси като как се справят с използването на обществения транспорт, с плащането на сметките и колко често се срещат с приятели. Участниците в проучването трябвало подробно да опишат и хранителния си режим. Тези от тях, които консумирали повече протеини с морски и животински произход, се оказали с 40 на сто по-малко заболявания и физически контузии седем години по-късно.
Протеините са ключов фактор за натрупването на мускулна маса. По този начин хората се предпазват от падания и фрактури на костите. С напредването на годините организмът се справя все по-трудно с абсорбирането им.
В резултат на това, когато остареем, са ни нужни повече протеини, за да останем в добро здравословно състоявние.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Диета №4 - при хронични чревни заболявания
- Трънка
- Чия, чиа
- КП № 265 ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПРИ БОЛЕСТИ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛЕН АПАРАТ
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Ароматна кализия
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Юка
- КП № 56 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ НА ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНИТЕ НЕРВИ (ЧМН), НА НЕРВНИТЕ КОРЕНЧЕТА И ПЛЕКСУСИ, ПОЛИНЕВРОПАТИЯ И ВЕРТЕБРОГЕННИ БОЛКОВ И СИНДРОМИ
- КП № 90.1 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ВЪЗПАЛИТЕЛНИ СТАВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ ЛИЦА НАД 18 ГОДИНИ
Коментари към Редовната консумация на риба намалява риска от заболявания