Репичките - изключително вкусни и полезни
Кой не обича да похапва репички през пролетта?
Това растение, принадлежащо към семейството на кръстоцветните, е използвано от незапомнени времена за своите пречистващи и седативни свойства, съдържащи се в корена му. Репичките са богати на витамини С и В, които са основно отговорни за неговите противовъзпалителни и успокояващи способности. Също така са отличен източник на калий, калций, желязо, мед, сяра, фосфор и фибри, а освен това са с много ниско съдържание на калории и почти са лишени от мазнини и холестерол.
Симпатичните червени зеленчуци изобилстват и от антиоксиданти, а ето защо са толкова полезни...
1. Помагат в производството на стомашен сок.
2. От полза са при много проблеми с бъбреците.
3. Може да са в помощ при проблеми с пикочните пътища.
4. Отлична храна за отслабване.
5. Контролират кръвното налягане.
6. Разтварят излишната слуз.
7. Облекчават болките в гърлото.
8. Имат противовъзпалителен ефект.
9. Имат антиракови способности.
10. Подобряват сърдечното здраве.
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- За какво са полезни листата от репички и как да ги приемаме
- Репички – хранителна стойност и полезни свойства
- Пъстра салата с червени, лилави картофи и репички
- Рецепти за салати от маруля
- Пържени репички с чесън
- Глазирани зеленчуци - морков, репичка, лук
- Спанак с нахут и репички
- Репичка
- Салата от репички с царевица и краставици
- Салата от репички, моркови и краставица с канелен дресинг
Коментари към Репичките - изключително вкусни и полезни