Руският писател Солженицин успява да се излекува от рак на дебелото черво със супа

Почти няма човек, който да не е чувал за известния руски писател Александър Солженицин. Малцина обаче знаят, че той заболява от рак на дебелото черво и успява да го победи със зеленчукова супа, доживявайки до почти 90 години.
В началото на 50-те години, когато медицината е доста изостанала по отношение на лечението на онкологични заболявания, Солженицин научава тежката диагноза.
Негов приятел му казва рецептата за чудодейна супа и писателят взима решение да се храни само с нея всеки ден в продължение на няколко месеца.
След това се оказва, че състоянието му значително се подобрява и той се чувства здрав, като твърди, че именно зеленчуковото чудо го е спасило от лапите на смъртта.
След проучвания се оказва, че въпросната супа засилва ударно имунната система на човек, правейки организма по-устойчив срещу болестите, включително и туморните клетки.
Супата не е много лесна за приготвяне, но ползите за здравето от нея са огромни.
Необходими продукти:
- 2 чаши елда
- шепа боб
- 1 морков
- половин чаша настърган карфиол
- 2 чаши къдраво зеле
- половин чаша нарязани сушени домати
- глава лук
- пръчка целина
- 1 зелена чушка
- половин червена чушка
- 1/4 чаша нарязан копър
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 2 скилидки чесън
- 1/4 лъжичка сладък червен пипер
- черен пипер
- сол
- 1 чаена лъжичка кимион
- вода
Начин на приготвяне:
Първо накиснете обилно във вода 2 чаши елда и една шепа боб и ги оставете да престоят през нощта (или поне 8 часа).
На сутринта ги сложете да врат в тенджера с 2,5 литра вода, като към тях задължително добавете един настърган морков и половин чаша настърган карфиол.
Сместа ври около половин час, след което обилно се разбърква. След това се добавят още 2 чаши ситно нарязано къдраво зеле, половин чаша нарязани сушени домати, глава ситно нарязан лук, пръчка целина.
Сложете и една наситнена зелена чушка, половин червена нарязана чушка, 1/4 чаша нарязан копър, 2 супени лъжици доматено пюре, 2 скилидки чесън, 1/4 лъжичка сладък червен пипер.
Добавете и малко черен пипер и малко количество сол, както и 1 чаена лъжица кимион, а накрая сложете още 7 чаши вода.
Цялата зеленчукова смес се оставя да ври още 10 минути и се сваля от котлона, след което е готова за консумация.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Компютърно-томографска колонография (Виртуална колоноскопия)
- Във ВМА прилагат нов метод при отстраняване на тумори на дебелото черво
- CA 19-9 туморен маркер
- Лекарството пембролизумаб увеличава шанса за оцеляване при колоректален рак
- Имунотерапия с достарлимаб може да помогне на пациенти с колоректален рак
- Лечение при рак на дебелото черво (колоректален карцином)
- Черимоя
- Учени превърнаха злокачествени ракови клетки от дебело черво в доброкачествени
- В УСБАЛО приложиха нов метод за лечение на рак на дебелото черво
- Д-р Венцислав Джурков: В МБАЛ "Еврохоспитал" ще работи единственият хирург, който лекува лапароскопски тумори на дебелото черво и стомаха
Коментари към Руският писател Солженицин успява да се излекува от рак на дебелото черво със супа