Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Сокът от нар подобрява сексуалния живот при мъжете

Сокът от нар подобрява сексуалния живот при мъжете

Сокът от нар подобрява сексуалния живот при мъжете - изображение

Сокът от нар подобрява сексуалния живот на мъжете, информират изследователи от Испания.

Учените са установили три важни причини, поради които ежедневната консумация на сок от нар е благоприятна за мъжете и подобряването на техния сексуален живот.

1. Повишава либидото. Сокът от нар представлява натурален афродизиак, който увеличава сексуалното желание при мъжете. Според учени от Великобритания сокът не само повишава вторично половите характеристики при мъжете, но и увеличава тяхната степен на възбуда. Изследването на специалистите показва, че при консумация на сок от нар в продължение на 15 дни, в организма на мъжа и жената нараства хормона тестостерон, който повишава либидото.

2. Подобрява качеството на сперматозоидите. Една чаша на ден сок от нар ежедневно сутрин не само повишава либидото, но и подобрява качеството на сперматозоиди. Резултатите от изследване през 2008 година показват, че напитката дори подобрява и увеличава концентрацията на сперматозоидите и тяхната подвижност. Укрепва се плътността на сперматогенезните клетки и плътността на зародишния слой, които допринасят за производството на сперматозоиди. Освен това е доказано, че консумирането на сок от нар понижава числото на увредени сперматозоиди.

3. Помага в борбата с еректилна дисфункция. Според по-ранно изследване, публикувано в Internal Journal of Impotence Research, сокът от нар успешно се бори с импотентността. В изследване са участвали 42 мъже, страдащи от еректилна дисфункция. Те са консумирали сок от нар в продължение на 4 седмици. При всички доброволци се е подобрило нивото на сексуална възбудимост и ерекция. Причината е в това, че сокът от нар съдържа нитрати, които не само подобряват кръвотока в областта на гениталиите, но и намаляват оксидативния стрес, който е един от факторите за импотентност.

Сокът от нар е много вкусен и приятен, подобрява настроението и здравословното състояние и при мъжете и при жените.

Снимка: fayetteworks.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияРецептиАлтернативна медицинаДиетиБотаникаПсихологияАнкетиИсторияНаправления в медицинатаНовиниФизиологияЗдравни проблемиОрганизацииТестовеЛеченияСпециалистиСоциални грижиХранене при...СпортКлинични пътекиАнатомияМедицински изследвания