Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Спането на бебето в приспособления за сядане може да доведе до инцидент

Спането на бебето в приспособления за сядане може да доведе до инцидент

Спането на бебето в приспособления за сядане може да доведе до инцидент - изображение

Черната статистика сочи, че не е препоръчително децата под 2-годишна възраст да бъдат оставяни да спят в столчета за коли, проходилки, люлки, слингове и подобни приспособления за сядане и носене. Това води до нараняване и дори смърт при бебетата.

Специалисти анализирали причините за смъртта на 47 деца и установили, че тя е настъпила, когато те са били оставени да спят в такива приспособления. Две трети от инцидентите са се случили на седалки на коли, а останалите в колички, проходилки и люлки. Причината била задушаване, което е настъпило при 46 бебета, а при повече от 50% от случаите коланите са предизвикали фаталния край.

За да се избегне неприятен инцидент, препоръчително е детето да спи по гръб и то в креватче, на твърд матрак и без излишни завивки и принадлежности. Най-висок процент смъртност при бебета от 1 до 12 месеца се пада на смъртта по време на сън. Затова те трябва непрекъснато да са под наблюдение и да се проверяват коланите дали правилно са поставени и закопчани.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: thepowerofposture.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияНовиниСпортСнимкиХранене при...ИсторияСоциални грижиАлтернативна медицинаНормативни актовеКлинични пътекиФизиологияОрганизацииСпециалистиБотаникаЛеченияПроизводители