Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Стафилококова инфекция може да бъде победена с високи дози витамин В3

Стафилококова инфекция може да бъде победена с високи дози витамин В3

Стафилококова инфекция може да бъде победена с високи дози витамин В3 - изображение
Американски учени са установили, че високи дози на витамин В3 (никотинамид) може успешно да се борят със стафилококови инфекции, които са резистентни (устойчиви) към антибиотици.

Установено е, че клиничните дози от никотинамид увеличават броя и ефективността на неутрофилите - бели кръвни клетки, специализиран вид, който може да убие и разгради вредните бактерии.

Тестовете са извършени както с лабораторни животни, така и в човешка кръв с мегадози на витамин B3, много пъти по-големи от тези, които човек получава в обичайното си хранене.

Оказа, че никотинамидът "включва" някои антимикробни гени, които значително подобряват способността на имунните клетки да се борят с бактериите.

В допълнение, при експерименти с човешка кръв клинични дози на витамин В3 са убили стафилококова инфекция само за няколко часа.

Според авторите на изследването, няма доказателства, че хранителни добавки с витамин В3 може да предотвратят или лекуват бактериални инфекции.

За Framar.bg:

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХранене при...Медицински изследванияЛеченияСнимкиЛюбопитноТестовеИсторияЗдравни съветиЗаболявания (МКБ)СимптомиНовиниФармакологични групи (Активни съставки):МикробиологияАлтернативна медицинаСоциални грижиАнкетиЛайфстайлДиетиНормативни актовеОрганизацииСпециалистиКлинични пътекиБотаникаНаправления в медицината