Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Стерилизирането на бибероните вкъщи няма смисъл

Стерилизирането на бибероните вкъщи няма смисъл

Стерилизирането на бибероните вкъщи няма смисъл - изображение

Всички, които имат деца, спазват хигиена и се стремят да стерилизират всичко, което принадлежи или се използва от бебето. Така всички знаят и така правят. Но официални институции във Франция не препоръчват подобно нещо. Асоциацията на френските неонатолози, Министерството на здравеопазването и Дружеството на педиатрите в Париж съветват да не се изваряват шишета и биберони в домашни условия. Ето и техните съображения:

В болницата трябва да се спазва строга хигиена и да се прави стерилизация, защото там бактериите са повече и рискът от инфекция е по-голям за новородените. В лечебните заведения са способни да постигнат такава чистота, но вкъщи това не е съвсем възможно.

За да е наистина перфектно стерилен биберона у дома, родителите трябва да го хващат с пинцета още докато е топъл и влажен и да се постави в хладилник, за да не се развиват бактерии по него. Ако шишето не се използва повече от 24 часа, то трябва отново да се стерилизира.

Грешка е стерилизираният биберон да се суши на въздуха. За да е чист, е достатъчно да бъде измит с вода, сапун и четка. Но много добре трябва да се изплакне, защото ако след това се сложи в стерилизатора, фини частици сапун остават по него.

Оставяйки биберона на място като плот, шкаф или печка, той вече не е чист и няма значение, че сте го стерилизирали преди това.

По отношение на недоносените бебета, ако те вече са си вкъщи, не е необходимо да се изваряват шишета и биберони, защото те вече са достигнали нивото на своите нормално родени връстници.

Следващата описана процедура е напълно достатъчна, за да са чисти съдовете на бебето и да не възникнат никакви проблеми. След като са използвани шишетата и бибероните, да се измият първо със студена вода. После с топла и с препарат, специално предназначен за новородени. Постояват малко в разтвора и се измиват с четка, след което се изплакват обилно под течаща вода и се подсушават без бърсане. Така стерилизираните прибори трябва да се държат под похлупак на чисто място. Желателно е само майката да ги докосва с чисти ръце. Четката е нужно да се изварява на всеки един или два дена и да се сменя всеки месец, за да не се развиват бактерии.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимки: cdn2.bigcommerce.com

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиИсторияНовиниАнкетиНормативни актовеЛеченияПроизводители