Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Тест предсказва продължителността на живота

Тест предсказва продължителността на живота

Тест предсказва продължителността на живота - изображение

Тест, предсказващ продължителността на живота на човека, създадоха учени от компанията Life Length.

До момента 1000 души в света са научили каква е скоростта на стареенето им. Според изследователите към края на това десетилетие милиони хора по света ще са изпробвали плюсовете от нововъведението. В бъдеще тестът може да бъде използван и застрахователните компании.

Става дума за измерване дължината на теломерите - или "защитните накрайници" на хромозомите, които не позволяват на хромозомите да се разпаднат при делението на клетката.

Учените отдавна са установили, че по този показател може да се разбере колко бързо старее организма на клетъчно равнище. След всяко клетъчно деление дължината на теломерите намалява. Опитите с животни доказали, че късите теломери в клетките на кръвта са били свързани с ниска продължителност на живота.

От друга страна обаче експертите смятат, че 90% от лицата, минали теста, в крайна сметка няма да научат кой знай колко хубави неща за себе си.

За Framar.bg:

Още по темата:

4.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСпортЗдравни съветиНовиниАлт. медицинаИсторияПсихологияСнимкиТестовеАнкетиДиетиИзследванияСоциални грижиСъставкиЛеченияХранене при...