Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Тютюнът може да е новия метод в борбата с проблемна кожа

Тютюнът може да е новия метод в борбата с проблемна кожа

Тютюнът може да е новия метод в борбата с проблемна кожа - изображение

В козметологията скоро може да се появи ново средство в борбата с кожни заболявания. Проведени изследвания на специалисти в сферата показват забележителни резултати в лечението на различни недостатъци на кожата с помощта на тютюневите листа.

Според учените в листата от растението се съдържа компонент, благодарение на които повредената кожа може бързо да се заздрави.

В хода на експерименти при пациенти с увредени тъкани на кожата са взети кръвни проби, които са смесени с протеиново съединение, извлечено от тютюневите листа. След това този състав отново е инжектиран на пациента. Резултатите са показали изключително бързо заздравяване на повредените части на кожата.

Според учените този метод може да бъде много подходящ при лечението на изгаряния и екземи, като рискът от появата на инфекция е минимален.

Припомнянме, че преди две години специалисти от Австралия направиха откритие, че растението на тютюна съдържа вещества, които съдържат мощен заздравяващ ефект и лечебен потенциал.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Nutrihealthline

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноИсторияЗдравни съветиЛеченияНовиниБотаникаНормативни актовеЛайфстайлАнкетиХранене при...СнимкиПатологияСпортАлтернативна медицинаФизиологияПроизводителиМедицински изследванияСпециалистиВидеоКлинични пътекиЗаведения