Учени създадоха храна от електричество

Чрез вода, ток, въглероден двуокис и микроби финландски учени успяха да създадат едноклетъчен протеин, който може да се яде, обяви Science Alert, цитират от Обекти.
Изследователите сложили материалите в биореактор, образувал се прах, от който 50% бил протеин и 25% въглехидрати. Проектът, който направил синтетичната храна реалност, се нарича „Храна чрез електричество“.
Специалистите са съсредоточили вниманието си върху подобряването на ефективността, усъвършенстването на реактора и процедурите. Според Юха Питканен, ръководител на проекта, са необходими още 10 години, докато се достигне до ниво, което да позволява откритието да бъде използвано от индустрията и да бъде икономически изгодно.
По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: tes.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АПАРАТ ДАРСОНВАЛ
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
МАЙПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ С РАЗЛИЧНИ ВКУСОВЕ 1 кг
КУРКУМЕД 400 г ЗДРАВНИЦА
КФД НУТРИШЪН ДЕЛИКАТЕН КРЕМ С КРИСПИ 500 г
МАКА НА ПРАХ 200 г ЗЕМЕЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Интуитивно хранене – същност и основни принципи
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Електроконвулсивна терапия
- Избягване на киселинни храни
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Регулация на слюноотделянето
- Аспержов боб
- Десет храни и напитки, които забавят стареенето
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
Коментари към Учени създадоха храна от електричество