Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Учени твърдят, че болезнена менструация е равно на трудно раждане

Учени твърдят, че болезнена менструация е равно на трудно раждане

Учени твърдят, че болезнена менструация е равно на трудно раждане  - изображение

Учени твърдят, че в зависимост от това колко силна болка изпитва жената по време на менструацията си, толкова ще е болезнено раждането й. Според тях може да се използва тази информация за изготвянето на метод, чрез който предварително да се определи какво ще е раждането. Колкото по-лек като дискомфорт цикъл има дамата, толкова появата на детето й ще е по-поносима и обратното.

Основа за тези разсъждения на изследователите дават приликите между механизмите на менструацията и на раждането. И при двете се започва с разширяване на шийката на матката и настъпването на контракции. Само че при цикъл разширението е 1 см, за да премине оттам излишната лигавица, докато при раждането то е 10 см.

Обикновено жените чувстват неприятен дискомфорт в първите 2-3 дена от започването на месечното кръвотечение и когато то е най-силно. Все още специалистите не могат да обяснят защо в този период някои представителки на слабия пол изпитват силни болки. В повечето случаи те намаляват с напредването на възрастта и след първото раждане, пише „Дейли мейл“.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: healthworks.my

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиНовиниБотаникаИсторияСнимкиПсихологияМедицински изследванияСоциални грижиАлтернативна медицинаХранене при...СпортПроизводителиЗаведенияОрганизацииФизиологияЛеченияКлинични пътекиСпециалистиВидео