Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Учени установиха къде бебетата плачат най-много и къде най-малко

Учени установиха къде бебетата плачат най-много и къде най-малко

Учени установиха къде бебетата плачат най-много и къде най-малко - изображение

Проучване на университета в Уоруик показва, че бебетата по света се различават много по продължителност на плача си и по поносимостта си към коликите. Новородените в Канада, Великобритания, Италия и Холандия са най-плачливи, а най-спокойни са в Дания, Германия и Япония.

Изследването е направено в 28 държави сред 8700 бебета и е с цел направата на универсална таблица за отчитане колко е допустимо да плаче новороденото през първите три месеца от живота си. Точно в този период са най-интензивни коликите и това е метод да се определи къде бебетата страдат най-много от тях.
Учените са изчислили, че новородените плачат средно два часа дневно през първите 2 седмици. През следващите продължителността се повишава до максималните два часа и петнайсет минути, а в последните седмици намалява до час и десет минути. Най-много са страдали от колики именно децата във Великобритания, Италия и Канада, а по-лесно са понесли негативните им действия бебетата в Дания и Германия.

Анализът от проучването води към извода, че разликите, които се наблюдават между отделните страни, могат да са причинени от стил на родителство, начин на хранене на новородените, способите, чрез които майките ги успокояват, дори от социалното неравенство.

Изследването дава храна за размисъл на специалистите и възможност да разберат дали интензивността и продължителността на бебешкия плач зависи от родителите или от фактори, свързани с генетиката или бременността.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: cdn.multibrand.pgsitecore.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиПсихологияБотаникаХранене при...Здравни проблемиАлтернативна медицинаСоциални грижиНовиниСпециалисти