Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... ФЪН ШУЙ ОСЪЩЕСТВЯВА ХАРМОНИЗИРАНЕТО НА ВАШАТА СРЕДА

ФЪН ШУЙ ОСЪЩЕСТВЯВА ХАРМОНИЗИРАНЕТО НА ВАШАТА СРЕДА

ФЪН ШУЙ ОСЪЩЕСТВЯВА ХАРМОНИЗИРАНЕТО НА ВАШАТА СРЕДА - изображение

Още в детството сме възпитани да не седим по ъглите на масата, да не се прощаваме от прага, да не подаваме ножа с острието напред и т.н. Не може да се каже, че са ни давали обяснение защо трябва да се прави така, но въпреки това ние интуитивно сме усещали, че това не са просто приумици на бабите ни, а една малка частичка от древни науки за духовното развитие, за законите на природата, за взаимодействието на явленията и обектите.
Изкуството на фън шуй се ражда преди повече от 1000 години в Китай, но неговите правила и основни положения са особено модерни и приложими в съвременното общество. Това изкуство осъществява хармонизирането на вашата среда, която обитавате или по-точно мястото където живеете - било то дома, работното място, градинката ви. Всъщност фън шуй осъществява максималното използване на живителните енергии на гореизброените места, като това оказва отношение върху личните и семейноте ви отношения, както и по отношение на работните ви възможности, творческите ви наклонности и въобще като цяло осъществяването на душевен мир. Съществуват много мънични неща, които можете да направите, за да накарате жизнените енергии да „работят за вас". Понякога това е едно пребоядисване на стена или врата, прибавяне на аксесоари, носещи символно значение, едно огледало на подходящо място, а акто резултатвие ще получите по-хармоничен и успешен живот.

 КРАТКИ ФЪН ШУЙ СЪВЕТИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ПЕЧАТ

 - Не пазете дрехи, които вече не ви стават. Подарете ги на хората, които имат нужда. Трупането на стари дрехи и обувки отнема от жизненото ви пространство и ви спира да вървите напред.

- Превърнете хрането в ритуал, при който да изпитвате удоволствие и от най-малките детайли - бялата покривка, шарените чинии и подноси. Ще разберете бързо, че така сте сити след много по-малко количество храна.

- Винаги поставяйте леглото си срещу прозорец, за да можете заспивайки да гледате небето вечер.

- Опитвате се да доставяте удоволствие и приятни моменти на своите приятели през деня. Бъдете сигурни, че това се връща с позитивната енергия от техните добри преживявания.

- Ако в дома ви има вещи, които са счупени или повредени, или такива, които изобщо не използвате - изхвърлете ги! Така ще освободите място за нови неща в живота си.

- Според принципите на фън шуй домът е разделен на няколко сектора, отговарящи за конкретна област от живота ни. Затова поддържайте всеки от секторите подреден и чист, в противен случай ще предизвикате застой в съответната област.

- Ако сте в мрачно настроение, не започвайте да готвите - яденето ще попие лошата енергия.

За Framar.bg: в-к SZ ОКО

Още по темата:

4.2, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноАлт. медицинаРецептиЗдравни съветиПсихологияЛечения