Начало Здравна медиа Любопитно Козметика Хората със сърдечни проблеми е добре да избягват фризьорските салони

Хората със сърдечни проблеми е добре да избягват фризьорските салони

Хората със сърдечни проблеми е добре да избягват фризьорските салони - изображение

Хората със сърдечносъдови проблеми и проблеми с ендокринната система е добре да избягват посещението на фризьорски салони, защото процедурата по измиване на косата може да увеличи риска от инсулт, информират учени от Университета за биологични изследвания в Ню Йорк.

Специалистите са стигнали до заключението, че за риска от инсулт са важни стойката и времето, прекарано в стола за измиване на косата. Поради наклона, който се получава при изплакване на косата, се компресират нервите в областта на шията, което увеличава рязко кръвното налягане. Освен това при стойката на главата назад се увеличава притокът на кръв към мозъка, което оказва негативен ефект и последствия за организма на човек. Специалистите не препоръчват хора с проблемно сърце и ендокринната система да използват този вид услуга. Известни са случаи на инсулти именно в салоните за постригване.

Учените съветват, ако човек реши да измие косата си, след пострижка или боядисване във фризьорски салон, първо да огледа стола, предназначен за това. Той трябва да може да се регулира във всички направления и да поддържа врата. Човек може да изиска поставянето на мека кърпа, за да намали наклона и да успокои напрежението.

Медиците поясняват, че ако човек почувства неразположение, трябва бързо да потърси лекарска помощ.

Снимка: Tabfoundry


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноНовиниСнимкиЗдравни съветиТестовеХранене при...Здравни проблемиАлтернативна медицинаИсторияКлинични пътекиЗаведенияЛеченияМедицински изследванияБотаника