Начало Здравна медиа Любопитно Козметика Човешка кожа ще се използва в козметичната хирургия

Човешка кожа ще се използва в козметичната хирургия

Човешка кожа ще се използва в козметичната хирургия - изображение

Човешки кожни клетки, отпадък от операции, ще бъдат използвани в козметичната хирургия.

"Използването на човешка кожа и други клетки, получени като отпадък от операции ще помогнат за създаването на данни с високо качество, което превишава събраните до момента в резултат на тестването върху животни", съобщи Carol Trezher, съосновател на лаборатория XCellR8.

"Останки от кожа следва да допълват и да се използват в лабораторната практика при изпитанията в козметиката", твърдят от лабораторията.

XCellR8 се смятат за единствения отрасъл, който тества и разработва нови техники, като възнамерява в бъдеще да изключи напълно животинските компоненти от козметичния процес.

Британската лаборатория, специализирана в тестване на потребителски продукти, без използването на животни, е получила 50,000 долара. Тя ще използва субсидията за по-нататъшното развитие на инструменти за тестване за кожни изделия в съответствие с правната и регулаторната рамка на ЕС в тази област.

Снимка: peta.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНормативни актовеСнимкиЛайфстайлТестовеЛюбопитноЗдравни съветиБотаникаИсторияПроизводителиНовиниИнтервютаЛеченияСпециалистиКлинични пътекиМедицински изследванияЗаведенияОрганизацииНаправления в медицината