5 храни, които подобряват мозъчната дейност
Правилният избор на продуктите, с които се храним, може да помогне да победим стреса, както и да се справим с липсата на концентрация и проблеми с паметта. Здравословното меню подобрява умственото ни състояние и повдига духа ни, затова е необходимо да го подбираме внимателно и с грижа.
Вижте 5 храни, които подобряват здравословното състояние и мозъчната дейност.
Ябълки - те изострят вниманието и концентрацията и подобряват сетивното възприятие.
Боровинки - включването на тези неустоими плодове в дневното меню ще окаже благотворно влияние на паметта и на общото ни здравословно състояние.
Брюкселско зеле – то забавя процесите на стареене на човешкия организъм.
Цвекло – заради високото си съдържание на витамин Б, е изключително полезно за мозъка, тъй като подпомага обработването на информация.
Червени чушки - знаете ли, че те са богати на ендорфини? Те действат успокояващо и помагат при стрес.
Аншоа – защитава мозъка от остаряване и проблеми с паметта благодарение на високото ниво на омега-3 мастни киселини.
Снимка: lacampinadepuebla.mx
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ДОБРА ПАМЕТ * 20 бр. БИОПРОГРАМА
СУОНСЪН АВРОРА БЛУ капсули * 30 SWU1013
ПРОМОНУБРИЯ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА НЕГО / КОМПЛЕКС ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
НовЧАЙ ФИЛТЪР АЛПИНИСТ
МЕА НАТУРА СКРАБ ЗА ЛИЦЕ С НАР 100 мл
БИЛКОВА СМЕС №10 ПРИ ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПРОСТАТНАТА ЖЛЕЗА 200 г ЗДРАВНИЦА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Асоциативни корови зони
- КП № 56 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ НА ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНИТЕ НЕРВИ (ЧМН), НА НЕРВНИТЕ КОРЕНЧЕТА И ПЛЕКСУСИ, ПОЛИНЕВРОПАТИЯ И ВЕРТЕБРОГЕННИ БОЛКОВ И СИНДРОМИ
- Функционална асиметрия на мозъчните хемисфери
- Дефицитът на калций и магнезий влияе на когнитивното здраве
- Черимоя
- Перила
- Боровинка червена, Кокази, Кокоз, Суница, Червена брусница
- д-р Александър Францов Босилков
Коментари към 5 храни, които подобряват мозъчната дейност