5 храни, които подобряват мозъчната дейност

Правилният избор на продуктите, с които се храним, може да помогне да победим стреса, както и да се справим с липсата на концентрация и проблеми с паметта. Здравословното меню подобрява умственото ни състояние и повдига духа ни, затова е необходимо да го подбираме внимателно и с грижа.
Вижте 5 храни, които подобряват здравословното състояние и мозъчната дейност.
Ябълки - те изострят вниманието и концентрацията и подобряват сетивното възприятие.
Боровинки - включването на тези неустоими плодове в дневното меню ще окаже благотворно влияние на паметта и на общото ни здравословно състояние.
Брюкселско зеле – то забавя процесите на стареене на човешкия организъм.
Цвекло – заради високото си съдържание на витамин Б, е изключително полезно за мозъка, тъй като подпомага обработването на информация.
Червени чушки - знаете ли, че те са богати на ендорфини? Те действат успокояващо и помагат при стрес.
Аншоа – защитава мозъка от остаряване и проблеми с паметта благодарение на високото ниво на омега-3 мастни киселини.
Снимка: lacampinadepuebla.mx
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ДОБРА ПАМЕТ * 20 бр. БИОПРОГРАМА
НУБРИЯ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА НЕГО / КОМПЛЕКС ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА таблетки 5000 мг * 60 ХЕЛТ ЕЙД
НЕЙЧЪРС ЕЙД ЛУТЕИН КОМПЛЕКС таблетки * 30
ВИРАЛ ПРОТЕКТ КИДС сироп 125 мл
КОКОСОЛИС БИО АНТИЦЕЛУЛИТНО МАСЛО 200 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Доц. Гефен: Суперейджърите са хора над 80 години с мозък като бръснач
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Възстановяване след сътресение на мозъка
- Как да подсилим паметта си
- Защо слушаме многократно любимите си песни
- Билки за добро оросяване на мозъка
- Перила
- д-р Александър Францов Босилков
- Асоциативни корови зони
Коментари към 5 храни, които подобряват мозъчната дейност