5 храни, които подобряват мозъчната дейност

Правилният избор на продуктите, с които се храним, може да помогне да победим стреса, както и да се справим с липсата на концентрация и проблеми с паметта. Здравословното меню подобрява умственото ни състояние и повдига духа ни, затова е необходимо да го подбираме внимателно и с грижа.
Вижте 5 храни, които подобряват здравословното състояние и мозъчната дейност.
Ябълки - те изострят вниманието и концентрацията и подобряват сетивното възприятие.
Боровинки - включването на тези неустоими плодове в дневното меню ще окаже благотворно влияние на паметта и на общото ни здравословно състояние.
Брюкселско зеле – то забавя процесите на стареене на човешкия организъм.
Цвекло – заради високото си съдържание на витамин Б, е изключително полезно за мозъка, тъй като подпомага обработването на информация.
Червени чушки - знаете ли, че те са богати на ендорфини? Те действат успокояващо и помагат при стрес.
Аншоа – защитава мозъка от остаряване и проблеми с паметта благодарение на високото ниво на омега-3 мастни киселини.
Снимка: lacampinadepuebla.mx
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ДОБРА ПАМЕТ * 20 бр. БИОПРОГРАМА
НУБРИЯ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА НЕГО / КОМПЛЕКС ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
НовЧЕРВЕНА БОРОВИНКА таблетки 5000 мг * 60 ХЕЛТ ЕЙД
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА 50 мл
ЛУМЕНЕ HERKKA ДЕГРИМЬОР ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ОЧИ И УСТНИ 100 мл
ТРЕНД ЪП МАТИРАЩ ШАМПОАН ЗА РУСА КОСА 1 л
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Възстановяване след сътресение на мозъка
- Колкото по-негативни са мислите ни, толкова по-нещастни и болни сме ние самите
- Асоциативни корови зони
- Функционална асиметрия на мозъчните хемисфери
- Перила
- Обикновен габър
- д-р Александър Францов Босилков
- Обща физиология на нервната система
Коментари към 5 храни, които подобряват мозъчната дейност