Начало Здравна медиа Любопитно Психология 7 знака, че сте в лоша компания

7 знака, че сте в лоша компания

7 знака, че сте в лоша компания - изображение

Значителна част от това що за човек сме зависи от хората, с които сме заобиколени. Много често липсата на подбор и контрол кой се настанява в личното ни време, се оказва изключително вредна. Необходимо е, хората, които избираме да бъдат в живота ни, да ни карат да се чувстваме добри, да ни мотивират да вършим добри дела, да ни вдъхновяват и да ни обичат.

Блогърът Марк Черноф от MarcandAngel.com  обобщава 7 знака, които да ни предупредят, че сме си избрали лоша компания за живеене. Вижте кои са те:

Неподходящите хора имат време за нас, само когато им е е удобно

Никога не бива да насилвате някой да освободи място и време за вас в живота си. Тези, които ги е грижа, ще го направят по собствено желание.

Неподходящите хора използват миналото ни срещу нас

Да, има и такива хора, които отказват да приемат, че вече не сме онези, които сме били някога, че вече не правим същите грешки, че сме продължили напред. Не допускайте някой да ви връща назад, припомняйки ви ваша неправилна постъпка, която вие отдавна се преосмислили.

Неподходящите хора ни карат да се чувстваме като в капан

Според Марк Черноф здравословните връзки представляват къща, в която вратите и прозорците са отворени. Ако около вас има хора, които ви пречат да бъдете себе си и ви карат да се чувствате ограничени, освободете се от тази заробваща компания.

Неподходящите хора се подиграват на мечтите и талантите ни

Ако им позволите това, вие никога няма да достигнете пълно удовлетворение, нещо повече, ще бъдете смазани и неспособни да правите каквото и да било с живота си.

Негативизмът на неподходящите хора ни убива ежедневно

Има хора, които са негативни към всичко и всички. Това ни въздейства дълбоко, а не бива. Това, което те правят или казват е проекция на тяхната собствена реалност, на техните лични проблеми. Има случаи, в които те съвсем директно ни обиждат, но всъщност гневът им няма никаква връзка с нас. Подобни хора имат проблем най-вече със себе си.

Неподходящите хора завиждат на това, което имаме

Нашите постижения провокират в тях желание да имат същия успех, макар и това да не е възможно.

Неподходящите хора ни мотивират да мразим и критикуваме другите

Няма съвършени същества, но е добре да знаем, че позата на съдник, на критик, на мразещ човек, е проява на тотална липса на интелигентност и показва единствено, че не осъзнаваме как ние самите съвсем не сме перфектни.

Снимка: mangoesworld.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноСпециалистиНовиниСнимкиТестовеСпортИнтервютаСоциални грижиЛеченияАлт. медицина