Начало Здравна медиа Научни презентации И вие ли сте в капана на хормоналния дисбаланс? Ето как да излезете от него още сега!

И вие ли сте в капана на хормоналния дисбаланс? Ето как да излезете от него още сега!

И вие ли сте в капана на хормоналния дисбаланс? Ето как да излезете от него още сега! - изображение

Всички важни процеси в човешкия организъм, включително растежа, развитието, репродуктивните способности, работата на нервната система и др., се определят от синтеза на хормоните. Когато те се произвеждат в по-голямо или по-малко количество, в организма започват различни изменения вследствие на нарушеното хормонално равновесие.

Нарушеният баланс между естрогена и прогестерона е най-широко разпространеният здравословен проблем днес. Естрогенът, разбира се, има своите неоспорими ползи за организма. В женския организъм той се произвеждаа предимно в яйчниците, но ив черния дроб, надбъбречните и млечните жлези. Мастните клетки също синтезират известно количество от този хормон. Естрогените отговарят за вторичните полови белези при жените, регулират менструалния цикъл и репродуктивните функции. Участват и в други процеси в женския и в мъжкия организъм и влияят на кръвосъсирването, стабилността на костната тъкан, състоянието на кръвоносните съдове, обмяната на веществата, функциите на храносмилателната система и др.

За съжаление, естрогенът може да започне да се натрупва в организма. Как? Малкото количество целулоза в храненето ни не позволява очистването на храносмилателния тракт от излишните естрогени. И още - при повишено тегло мастните клетки изработват повече естрогени. Но основна причина за появата на този проблем са предимно ксеноестрогените - външните естрогени, които навлизат в организма чрез някои козметични продукти, храни или предмети от бита – например пластмаси). Ксеноестрогените взаимодействат с много хормони, което води до сериозни нарушения в работата на репродуктивната система – не само при жените, но и при мъжете. Интензивното претоварване на черния дроб и също може да допринесе за развитие на естрогенна доминантност. Причината е, че черният дроб е ключов орган за метаболизма и извеждането на излишния естроген от организма.

Какви са симптомите при естрогенна доминантност? При жените естрогенната доминантност обикновено предизвиква подуване на корема и на гърдите, нередовен менструален цикъл, главоболие, мастопатия, покачване на теглото, косопад, умора, проблеми с паметта и съня, силно нервно напрежение, депресивни състояния, ПМС, тежка менопауза и др. При мъжете естрогенът отговаря частично за здравето на сперматозоидите. Когато е в повече, се стига до проблеми с плодовитостта, а нерядко – и до еректилна дисфункция. Възможно е естрогенната доминантност да предизвика и растеж на гръдната тъкан и уголемяване на простатата.

Внимание: естрогенната доминантност може да увеличи риска от рак на гърдата при жените и рак на простатата при мъжете. Затова регулирането на нивото на естроген е особено важно. Но приемът на синтетичен прогестерон може да доведе до обратния проблем и отново да се получи дисбаланс. Конвенционалната хормонозаместителна терапия се използва, за да компенсира липсите, но понякога тя може да замаскира симптоми на сериозни заболявания или да доведе до проблеми със сърдечно-съдовата система. Добре е, че има и друг начин да се регулира нивото на естроген, без допълнителни рискове.

За правилен метаболизъм на естрогена. Правилният подход, който осигурява дългосрочно подобрение, изисква прием на естествени продукти от растителен произход, които тушират естрогенната доминантност и регулират нивата на естрогена, без да имат странични ефекти. А това е свързано с подобряване на метаболизма на естрогена и правилното му извеждане от организма чрез подпомагане функциите на черния дроб. Днес най-ефикасната природна съставка срещу естрогенова доминантност и други хормонални нарушения, е дииндолилметанът (DIM)!

Той се съдържа в зеленчуците от семейство Кръстоцветни (карфиол, броколи, зеле). Но за да си набавяме дииндолиметан в достатъчни количества, ежедневно трябва да консумираме няколко килограма от тях и то само когато са в сурово състояние. И тъй като в забързания делник няма как ежедневно да консумираме огромни количества от тези зеленчуци, практичното и далеч по-ефикасно решение, е дииндолилметанът да се приема под формата на екстракт.

Защо ви е нужен дииндолилметан (DIM)?DIM -този мощен антиоксидант е изключителен помощник за справяне с естрогенната доминантност, защото силно подпомага метаболизма на естроген в организма по изцяло естествен път. Той не позволява на тестостерона да се превръща в естроген, облекчава симптомите на ПМС, подпомага здравето на простатата и осигурява сигурна профилактика на раковите заболявания на репродуктивната система. Има силно антиоксидантно действие и подпомага имунната система. DIM поддържа благоприятен метаболизма на естрогена както при жените, така и при мъжете, тъй като увеличава превръщането на естроген в 2-хидрокси и 2-метокси метаболити и намалява канцерогенния 16-алфа-хидроксиестрон. 

ДИМ Плюс™ 208 mg - страхотен източник на дииндолиметан, ефикасно природно решение срещу естрогенната доминантност! ДИМ Плюс™ съдържа патентован BioResponse-DIM® Complex, източник на чист дииндилометан с повишена бионаличност (с патент от САЩ # 6,086,915), фосфатидилхолин и силициев двуокис, в комбинация с патентована зеленчукова смес Protectamins® (спанак пудра, броколи пудра, зеле пудра – със запазени пълноценни свойства на полезните съставки) и витамин Е. Този натурален препарат по естествен и безопасен начин насърчава извеждането на излишния естроген от тялото, поддържа нормалните му нива и възстановява баланса между него и прогестерона.  

ДИМ Плюс ™ 208 mg:

*подпомага правилната функция на ендокринната система;

*регулира теглото, което е полезно при хормонален дисбаланс, особено естрогенна доминантност;

*подпомага здравето на женската репродуктивна система и нормалния менструален цикъл;

*насърчава правилните функции на черния дроб и благоприятства способността му да преработва и неутрализира токсичните вещества, включително излишния естроген.

Някои хора приемат ДИМ Плюс ™ и с цел профилактика на рака на млечната жлеза и на простатата.

Разфасовка: 60-V капсули. Прием: за жени – по 2 капсули дневно с храна, за мъже – по 2 капсули 2 пъти дневно с храна. Съдържа: соя. Не съдържа: захар, сол, пшеница, мая, млечни продукти, изкуствени аромати и оцветители.

Производител: Nature’s Way – американска компания с половинвековен опит в производството на първокласни хранителни добавки (вкл. витамини, минерали, билкови екстракти и др.). С високите си стандарти, Nature’s Way дава гаранция за неоспоримо качество и чист състав на продуктите! Официален вносител за България:Ревита ЕООД.

 Статията е предоставена със съдействието на Ревита ЕООД.

Над публикацията работи: Ивайло Тончев

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

ПРЕЗЕНТАЦИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПрезентацииПроизводители