Начало Здравна медиа Научни презентации Ползи на медицинските гъби при автоимунни заболявания

Ползи на медицинските гъби при автоимунни заболявания

Ползи на медицинските гъби при автоимунни заболявания - изображение

Медицинските гъби са ценна суперхрана с огромни ползи за здравето. В състава им присъства изобилие от биологично активни вещества с невероятни лечебни свойства, включително полизахариди, растителни протеини, есенциални аминокиселини, витамини и минерали, антиоксиданти и др. Медицинските гъби притежават доказани имуностимулиращи, аналгетични, противовъзпалителни, антивирусни, антиоксидантни, противоракови, противодиабетни, тонизиращи и безброй други други ефекти, които са подкрепени от над 300 мащабни проучвания.

А знахете ли, че медицинските гъби са прецизни имуномодулатори? Добре известно е, че медицинските гъби имат проактивно влияние върху имунната система. За съжаление обаче, тяхната имуномодулираща активност често остава на заден план. Доказано е, че при имунна дисфункция или автоимунни заболявания, медицинските гъби работят в посока успокояване на свръхактивната имунна система и възстановяване на здравословния имунен отговор. Много от медицинските гъби са двупосочни модулатори с потенциращ и потискащ ефект върху имунната система, което постигат чрез регулация на вродения и адаптивния имунитет. Съединенията в състава им осигуряват изключителни ползи в случаите на автоимунни заболявания, когато имунната система атакува собствените си тъкани.

Конвенционалната медицина невинаги търси корена на проблема. В наши дни автоимунните заболявания, като ревматоиден артрит, псориазис, множествена склероза, цьолиакия, болест на Крон, злокачествена анемия, диабет 1 и др., са често срещани. Медикаментите, с които конвенционалната медицина разполага включват имуносупресори, противовъзпалителни и др. Макар че без тях не може, е факт, че дългосрочната им употреба има тежки странични ефекти. Освен това, те не атакуват скритите причини, довели до развитието на конкретното заболяване, а чрез груба намеса в естествените биологични механизми на тялото, потискат проблема. Но той така или иначе не бива елиминиран от тях. Разбира се, в много от случаите тези лекарства са животоспасяващи и ние не можем да отричаме ролята им. Но е крайно наложително хората, страдащи от автоимунни заболявания, да търсят и естествени начини и средства за стабилизиране на състоянието си. Това изисква както промяна в начина на живот, основно – по отношение на храненето, физическата активност и ограничаването на стреса, така и допълнителна подкрепа за организма под формата на активни хранителни вещества, които балансират имунната функция. Именно тук медицинските гъби могат да изиграят решаващата роля! Полизахаридите в медицинските гъби са изключително полезни при свръхактивна имунна активност: възстановяват нервните и мозъчните тъкани, намаляват алергичните симптоми, увеличават енергията, подобряват здравето на сърцето, регулират кръвната захар и др.

Ориентирайте се към органично отглеждани гъби! Гъбите поглъщат много от токсините и замърсяванията от почвите и въздуха. Със закупуването на комплекс екстракти от органично отгледани гъби, вие си гарантирате, че хранителната среда на гъбите не е била източник на химически токсини. Освен това, благодарение на качествените естествени торове и добрата растежна среда, оргáник сертифицираните екстракти от медицински гъби предлагат много по-високо хранително съдържание.

Колкото повече гъби, толкова по-добър ефект! И накрая, търсете смеси от гъби. Изследванията показват, че медицинските ползи на гъбите се увеличават значително, когато се комбинират няколко вида от тях.

Мико дифенс балансира имунната функция по естествен път! Мико дифенс е комбиниран природен имуномодулатор, съчетаващ свойствата на 12 вида гъби, витамин С и екстракт от джинджифил, като всички съставки в продукта са получени по методите на органичното земеделие. Съдържа патентована смес екстракти от оргáник гъби енокитаке, майтаке, месима, химематсутаке, рейши, ямабушитаке, каваратаке, хиратаке, шейтаке, зху линг, агарикон, чага - мицел отглеждан върху органик кафяв ориз.

Съставът на Мико дифенс е обогатен с витамин С и корен от джинджифил, който е традиционна добавка на препаратите от гъби в китайската медицина. Установено е, че джинджифилът засилва абсорбцията на много храни и лекарства чрез стимулиране секрецията на стомашните и тънкочревни сокове, което в случая е важно, тъй като заради по-грубата си консистенция, гъбите невинаги се усвояват пълноценно от организма.

Разфасовка: 60 капсули. Прием: по 2 капсули дневно. При нужда от по-висок прием, се консултирайте с лекар. Мико дифенс НЕ съдържа: захар, мая, царевица, сол, пшеница, соя, изкуствени оцветители и аромати, млечни продукти, консерванти, глутен.

Продукт на американската компания Nature’s Way. Nature’s Way има 50-годишен опит в индустрията на хранителните добавки, включително витамини, минерали, билкови екстракти и др. Като една от водещите марки на световните пазари, Nature’s Way гарантира за ефикасността и безопасността на продуктите си!

Официален вносител за България: Ревита ЕООД.

ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА до 31 октомври, 2017

Над материала работи: Ивайло Тончев

Източник на изображението: Интернет

Публикация с рекламно - информативен характер, предоставена от екипа на Nature's Way.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

ПРЕЗЕНТАЦИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПрезентацииПроизводители