Апигенинът, който се съдържа в плодовете и зеленчуците, помага при левкемия
Апигенинът, който обикновено се среща в плодовете и зеленчуците, може да спре развитието на два вида клетки при левкемията и да намали шансовете им за оцеляване, твърди Майкъл Пепеленбош от университета в Грьонинген, Холандия.
Изследването показва, че апигенинът може да е ключът към предотвратяването на левкемията.
Учените обаче предупреждават, че според резултатите от изследването веществото проявява устойчивост при химиотерапия, което означава, че може да попречи на стандартното лечение на хора, за които вече е било установено, че са болни от левкемия.
"Апигенинът може да е полезен за предотвратяване на левкемия, но не трябва да се приема едновременно с химиотерапията при вече установени заболявания, тъй като може да възпре положителния ефект от лечението", обяснява Пепеленбош.
- Инфекция в организма на бременната жена увеличава риска от левкемия при бебето
- Мутирал ген и прекалено стерилна среда могат да провокират появата на левкемия при децата
- Няколко плодови или зеленчукови напитки на ден правят кожата ни неузнаваема
- Погрешно е да съхраняваме в хладилник плодове и зеленчуци
Коментари към Апигенинът, който се съдържа в плодовете и зеленчуците, помага при левкемия