Апигенинът, който се съдържа в плодовете и зеленчуците, помага при левкемия
Апигенинът, който обикновено се среща в плодовете и зеленчуците, може да спре развитието на два вида клетки при левкемията и да намали шансовете им за оцеляване, твърди Майкъл Пепеленбош от университета в Грьонинген, Холандия.
Изследването показва, че апигенинът може да е ключът към предотвратяването на левкемията.
Учените обаче предупреждават, че според резултатите от изследването веществото проявява устойчивост при химиотерапия, което означава, че може да попречи на стандартното лечение на хора, за които вече е било установено, че са болни от левкемия.
"Апигенинът може да е полезен за предотвратяване на левкемия, но не трябва да се приема едновременно с химиотерапията при вече установени заболявания, тъй като може да възпре положителния ефект от лечението", обяснява Пепеленбош.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ФЕРЗИМ КОЛОНСОЛ капсули * 40
ЗЕХИРА БЮТИ СЕРУМ капсули * 30
НЕИСС МАСКА ПРОТИВ КОСОПАД 250 мл
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ЦВЯТ НА ЛАЙКА - СТАНДАРТИЗИРАН АПИГЕНИН капсули 500 мг * 60
НЕИСС СЕРУМ ПРОТИВ КОСОПАД 125 мл
ЗЕИН ФАРМА ЦИСТУС / СКАЛНА РОЗА капсули * 180
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Последиците за човешкото здраве след ядрените взривове над Хирошима и Нагасаки
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Комбинирана терапия с венетоклакс и азацитидин дава шанс на повече болни от остра миелоидна левкемия
- Сладкиш с натрошени солети и желирани плодове
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
- Печени зеленчуци с гарам масала
- Вегетарианска пица
- КП № 242 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ЛЕВКЕМИИ
- Как да изгоним плодовите мушици от дома?
- Зеленчукова запеканка
Коментари към Апигенинът, който се съдържа в плодовете и зеленчуците, помага при левкемия