Апигенинът, който се съдържа в плодовете и зеленчуците, помага при левкемия
Апигенинът, който обикновено се среща в плодовете и зеленчуците, може да спре развитието на два вида клетки при левкемията и да намали шансовете им за оцеляване, твърди Майкъл Пепеленбош от университета в Грьонинген, Холандия.
Изследването показва, че апигенинът може да е ключът към предотвратяването на левкемията.
Учените обаче предупреждават, че според резултатите от изследването веществото проявява устойчивост при химиотерапия, което означава, че може да попречи на стандартното лечение на хора, за които вече е било установено, че са болни от левкемия.
"Апигенинът може да е полезен за предотвратяване на левкемия, но не трябва да се приема едновременно с химиотерапията при вече установени заболявания, тъй като може да възпре положителния ефект от лечението", обяснява Пепеленбош.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НОВОФАН ХРОНИК ЛОСИОН 100 мл
НовПРОБИОТИК 8 капсули * 24 ВЕМОХЕРБ
НовРЕВИТА БАЛСАМ ЗА КОСА ПРОТИВ КОСОПАД 205 мл
ПРОБИОТИК 8+ капсули * 24 ВЕМОХЕРБ
НовСУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ЦВЯТ НА ЛАЙКА - СТАНДАРТИЗИРАН АПИГЕНИН капсули 500 мг * 60 SWH178
ПРОМОНЕИСС СЕРУМ ПРОТИВ КОСОПАД 125 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Лечение с циклофосфамид
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Последиците за човешкото здраве след ядрените взривове над Хирошима и Нагасаки
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
- Японска дюля
- Алкална диета
Коментари към Апигенинът, който се съдържа в плодовете и зеленчуците, помага при левкемия