Апигенинът, който се съдържа в плодовете и зеленчуците, помага при левкемия

Апигенинът, който обикновено се среща в плодовете и зеленчуците, може да спре развитието на два вида клетки при левкемията и да намали шансовете им за оцеляване, твърди Майкъл Пепеленбош от университета в Грьонинген, Холандия.
Изследването показва, че апигенинът може да е ключът към предотвратяването на левкемията.
Учените обаче предупреждават, че според резултатите от изследването веществото проявява устойчивост при химиотерапия, което означава, че може да попречи на стандартното лечение на хора, за които вече е било установено, че са болни от левкемия.
"Апигенинът може да е полезен за предотвратяване на левкемия, но не трябва да се приема едновременно с химиотерапията при вече установени заболявания, тъй като може да възпре положителния ефект от лечението", обяснява Пепеленбош.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СУОНСЪН АПИГЕНИН капсули 50 мг * 90
ЕКАМЕДИКА КОЛАГЕН АКТИВ ФЛЕКС саше * 21
НовНЕИСС МАСКА ПРОТИВ КОСОПАД 250 мл
АПИГЕНИН ЛИПО капсули * 90 RENUE BY SCIENCE
Безплатна доставка за България!НЕИСС СЕРУМ ПРОТИВ КОСОПАД 125 мл
ФЕРЗИМ КОЛОНСОЛ капсули * 40
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Кактус
- Лечение с циклофосфамид
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Комбинирана терапия с венетоклакс и азацитидин дава шанс на повече болни от остра миелоидна левкемия
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
- Млечно смути със замразени плодове
- Как цели плодове се побират в бутилка?
Коментари към Апигенинът, който се съдържа в плодовете и зеленчуците, помага при левкемия