Апигенинът, който се съдържа в плодовете и зеленчуците, помага при левкемия

Апигенинът, който обикновено се среща в плодовете и зеленчуците, може да спре развитието на два вида клетки при левкемията и да намали шансовете им за оцеляване, твърди Майкъл Пепеленбош от университета в Грьонинген, Холандия.
Изследването показва, че апигенинът може да е ключът към предотвратяването на левкемията.
Учените обаче предупреждават, че според резултатите от изследването веществото проявява устойчивост при химиотерапия, което означава, че може да попречи на стандартното лечение на хора, за които вече е било установено, че са болни от левкемия.
"Апигенинът може да е полезен за предотвратяване на левкемия, но не трябва да се приема едновременно с химиотерапията при вече установени заболявания, тъй като може да възпре положителния ефект от лечението", обяснява Пепеленбош.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕКАМЕДИКА КОЛАГЕН АКТИВ ФЛЕКС саше * 21
АПИГЕНИН ЛИПО капсули * 90 RENUE BY SCIENCE
Безплатна доставка за България!НЕИСС МАСКА ПРОТИВ КОСОПАД 250 мл
АПИГЕНИН капсули * 120 DOUBLE WOOD
НЕИСС СЕРУМ ПРОТИВ КОСОПАД 125 мл
ФЕРЗИМ КОЛОНСОЛ капсули * 40
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Млечно смути със замразени плодове
- Лечение с циклофосфамид
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Комбинирана терапия с венетоклакс и азацитидин дава шанс на повече болни от остра миелоидна левкемия
- Гранадила - ползи за здравето
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Десет храни и напитки, които забавят стареенето
- Терапия с хидроксикарбамид (хидроксиурея)
- Алфа интерферон
Коментари към Апигенинът, който се съдържа в плодовете и зеленчуците, помага при левкемия