Апигенинът, който се съдържа в плодовете и зеленчуците, помага при левкемия
Апигенинът, който обикновено се среща в плодовете и зеленчуците, може да спре развитието на два вида клетки при левкемията и да намали шансовете им за оцеляване, твърди Майкъл Пепеленбош от университета в Грьонинген, Холандия.
Изследването показва, че апигенинът може да е ключът към предотвратяването на левкемията.
Учените обаче предупреждават, че според резултатите от изследването веществото проявява устойчивост при химиотерапия, което означава, че може да попречи на стандартното лечение на хора, за които вече е било установено, че са болни от левкемия.
"Апигенинът може да е полезен за предотвратяване на левкемия, но не трябва да се приема едновременно с химиотерапията при вече установени заболявания, тъй като може да възпре положителния ефект от лечението", обяснява Пепеленбош.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЗЕХИРА БЮТИ СЕРУМ капсули * 30
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ЦВЯТ НА ЛАЙКА - СТАНДАРТИЗИРАН АПИГЕНИН капсули 500 мг * 60
ПРОМОНЕИСС МАСКА ПРОТИВ КОСОПАД 250 мл
ЗЕИН ФАРМА ЦИСТУС / СКАЛНА РОЗА капсули * 180
НЕИСС СЕРУМ ПРОТИВ КОСОПАД 125 мл
ВИТАЛЕРС АПИГЕНИН капсули 100 мг * 60
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Т-клетъчна генна терапия може да помогне на пациенти с рак на кръвта
- Лечение с циклофосфамид
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Спасиха бебе на два месеца с критичните 1 милион левкоцита в кръвта
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Комбинирана терапия с венетоклакс и азацитидин дава шанс на повече болни от остра миелоидна левкемия
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Млечно смути със замразени плодове
Коментари към Апигенинът, който се съдържа в плодовете и зеленчуците, помага при левкемия