Борбата срещу рак с плодове и зеленчуци

Ежедневният прием на плодове и зеленчуци предпазва от рак на дебелото черво, твърдят южнокорейски учени.
Растителен флавоноид, известен още като лутеолин, блокира пътищата на развитие и разпространяване на раковите клетки.
Според резултатите от изследванията, съединението има противовъзпалителни, антиоксидантни и противоракови свойства.
Лутеолинът се съдържа в целината, зелените чушки, мащерката, чая от лайка, морковите, зехтина, ментата, розмарина, ригана и портокалите.
Учените доказват, че лутеолинът потиска активността на клетъчните сигнализиращи пътеки, които водят до развитието на рак на дебелото черво. Блокирането им пречи на раковите клетки да се делят и води до клетъчна смърт, обобщават учените.
Още по темата:
-
Един на всеки петима британци яде препоръчителната дажба плодове и зеленчуци
-
Всекидневната консумация на плодове, зеленчуци и чай понижава риска от хронични заболявания
-
Плодовете и зеленчуците намаляват риска от хронични болести
-
Кръстоцветните зеленчуци са изключителни източници на противоракови молекули и трябва да се консумират редовно
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 10
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Имунотерапия предпазва пациенти с рак на главата и шията от метастази и рецидив
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- T-клетъчна имунотерапия удължава с 40% живота на пациенти с рак
- Отстраняване на кърлеж
- НЗОК няма да заплаща биомаркерната диагностика за онкоболните
- Комбинирана терапия помага на пациенти с множествен миелом
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
- Д-р Бойка Иванова Серафимова-Димитрова
- д-р Васил Иванов Иванов
- Теснолистна върбовка, Иван чай, Огнена трева
Коментари към Борбата срещу рак с плодове и зеленчуци