Плодовете и зеленчуците намаляват риска от хронични болести

Зеленчуците, плодовете, чаят и кафето намаляват риска от хронични болести заради високото съдържание на полифеноли.
Учени от Барселона наблюдавали в продължение на 12 години 807 жени и мъже. В хода на проучването са установили,че смъртността е паднала с 30 процента в групата доброволци, които консумирали над 650 грама полифеноли на дневно в сравнение с тези, които консумирали под 500 грама.
Полифенолите се съдържат в орехите, плодовете, зеленчуците, зърнените култури, в чая и кафето.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХРОНИЧНА ВЕНОЗНА БОЛЕСТ - НИКОЛАЙ ДОНЧЕВ
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 NATURE'S WAY
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
МИКО ВЕДЖИ прах 400 гр. DXN
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Премахване на трета сливица
- Сироп от черен бъз - полезни свойства и приготвяне у дома
- Диета №15 - общовъзстановяваща
- д-р Евдокия Илиева Радкова
- д-р Димитър Иванов Димитров
- д-р Мариана Димитрова Костуркова
- д-р Ирина Вълчева Василева
- д-р Елена Георгиева Цветкова
- д-р Кремена Петкова Минкова
- Д-р Нели Петрова Начева-Пешева
Коментари към Плодовете и зеленчуците намаляват риска от хронични болести