0 продукта

Любопитно

Безобидно ли е прескачането на сърцето?

Безобидно ли е прескачането на сърцето? - изображение

от дата: 04-08-2011 г.

  Нарушаването на сърдечния ритъм и дискомфортът в гърдите винаги предизвиква страх и безпокойство при хората. В много случаи тези оплаквания се появяват без видима причина и при здрави хора, но в някои случаи са проява на сърдечни или несърдечни заболявания.

  Прескачането на сърцето, неритмичният удар, сърцебиенето и други подобни усещания са предизвикани от аритмия. Аритмията може да се дължи на преумора, алкохол, кафе, грешки в храненето, стрес и др. при здравите хора.

  Наличието на всяко сърдечно заболяване може да доведе до различни видове аритмии, както и при заболявания на стомашно-чревния тракт или щитовидната жлеза и други извънсърдечни органи тази връзка е доказана отдавна.

  По тези причини при всяко подобно усещане е важно да се посети личният лекар и специалист кардиолог. За да се определи видът на аритмията, решаващо е записването на електро- кардиограма по време на оплакванията.

  Ако не успеете да го направите, трябва да се постави устройство за 24-часов запис на електрокардиограма - холтер. Тогава вероятността да се запише аритмията е по-голяма. След това е необходимо да се уточни причината за нея. Прави се подробен клиничен преглед, функционални изследвания на сърцето (ехокардиография,стрес тест) и при необходимост се насочва за консултация към други специалисти (гастроентеролог, ендокринолог и др.).

  Според вида на аритмията и причината за нея се назначава лечение от кардиолог или друг специалист. Лечението може да бъде само с промяна на начина на живот или с лекарства.

  В по-редки случаи при упорити аритмии и с неизяснена причина се правят инвазивни процедури за диагностика и лечение по безкръвен начин (елекрофизиологично изследване, радиофреквентна аблация, имплантиране на пейсмейкъри и други) в специализирани за целта клиники.
Д-р Борислав Ацев, кардиолог в университетската болница "Св. Екатерина" в София

За www.framar.bg от: 24 Часа

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 14 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "Безобидно ли е прескачането на сърцето?" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "Безобидно ли е прескачането на сърцето?"

1. Desislava: (2012-12-21 10:18:51)

Здравейте,баща ми е на 62 години и има мнощество екстрасистоли т.е прескачане на сърцето и предсърдно мъждене.Може ли да ми кажете тези 2 състояния животозастрашаващи ли са?

2. www.framar.bg отговаря: (2012-12-21 10:34:49)

Desislava

Здравейте,баща ми е на 62 години и има мнощество екстрасистоли т.е прескачане на сърцето и предсърдно мъждене.Може ли да ми кажете тези 2 състояния животозастрашаващи ли са?

Консултирайте се с кардиолог!

3. iva: (2013-03-13 09:38:08)

Az sa6to imam preska4ane na sarceto aritmiq praviha mi ehokardiografiq i mi kazaha 4e vsi4ko mi e nared samo 4e ponqkoga aritmiqta mi e bila sinusova i 4e bilo normalno.No vaprosa mi e kato nqmam preska4ane po vreme na ehoto pak li moje da se razbere ili mi trqbva holter.

4. www.framar.bg отговаря: (2013-03-13 09:58:07)

iva

Az sa6to imam preska4ane na sarceto aritmiq praviha mi ehokardiografiq i mi kazaha 4e vsi4ko mi e nared samo 4e ponqkoga aritmiqta mi e bila sinusova i 4e bilo normalno.No vaprosa mi e kato nqmam preska4ane po vreme na ehoto pak li moje da se razbere ili mi trqbva holter.

Ако желаете може да се консултирате със специалист във форума на Фрамар.

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.