Рискът от диабет се повишава при консумацията на ориз
Ако човек яде много често бял ориз, рискът да се разболее от старчески диабет тип 2 се увеличава, откриха учени от Харвард. Причината е, че при консумацията му нивото на кръвната захар се повишава много. Но 1-2 порции седмично не са риск.
По нашите ширини, тези дози обикновенно не се превишават. Тук хората консумират предимно хлебни изделия или картофи, за разлика от азиатските страни, където на почит е именно оризът.
Рискът от развитието на диабет се понижава, ако по-тежките ястия се комбинират със зеленчукови салати. Суровите зеленчуци или както често ги наричат - жива храна, съдържат голямо количество ензими, които помагат за храносмилането. Добре е преди приема на основното ястие, да се яде салата, която подготвя стомаха и му помага за смилането на храната.
За Framar.bg: 24 Часа
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Диета № 9 - при диабет
- Д-р Кина Нейчева Дамянова
- Диабет
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- Храни, които трябва да се избягват при прием на метформин
- Инсулин и HOMA-индекс
- Алфа липоева киселина: полезни свойства
- ACE инхибитори
Коментари към Рискът от диабет се повишава при консумацията на ориз