Рискът от диабет се повишава при консумацията на ориз
Ако човек яде много често бял ориз, рискът да се разболее от старчески диабет тип 2 се увеличава, откриха учени от Харвард. Причината е, че при консумацията му нивото на кръвната захар се повишава много. Но 1-2 порции седмично не са риск.
По нашите ширини, тези дози обикновенно не се превишават. Тук хората консумират предимно хлебни изделия или картофи, за разлика от азиатските страни, където на почит е именно оризът.
Рискът от развитието на диабет се понижава, ако по-тежките ястия се комбинират със зеленчукови салати. Суровите зеленчуци или както често ги наричат - жива храна, съдържат голямо количество ензими, които помагат за храносмилането. Добре е преди приема на основното ястие, да се яде салата, която подготвя стомаха и му помага за смилането на храната.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БРАТЯТА ХОТОРН - ДЖЕНИФЪР ЛИН БАРНС - ЕГМОНТ
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 2000 гр.
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Доц. Владева: Пандемията Диабет – пийте вода и регулирайте теглото, за да сте здрави
- Какво може да пием и какво не при диабет
- Диабет
- Жена с тежка бременност и множество заболявания роди здраво момиченце
- Порцеланова копринка, Воловария, Чернилка, Воловарка, Мастиленка, Лиственична гъба
- Диета № 9 - при диабет
- Драконов плод
- Най-добрите храни за диабетици
- Плодовете при диабет тип 1 и тип 2
Коментари към Рискът от диабет се повишава при консумацията на ориз