Рискът от диабет се повишава при консумацията на ориз

Ако човек яде много често бял ориз, рискът да се разболее от старчески диабет тип 2 се увеличава, откриха учени от Харвард. Причината е, че при консумацията му нивото на кръвната захар се повишава много. Но 1-2 порции седмично не са риск.
По нашите ширини, тези дози обикновенно не се превишават. Тук хората консумират предимно хлебни изделия или картофи, за разлика от азиатските страни, където на почит е именно оризът.
Рискът от развитието на диабет се понижава, ако по-тежките ястия се комбинират със зеленчукови салати. Суровите зеленчуци или както често ги наричат - жива храна, съдържат голямо количество ензими, които помагат за храносмилането. Добре е преди приема на основното ястие, да се яде салата, която подготвя стомаха и му помага за смилането на храната.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БРАТЯТА ХОТОРН - ДЖЕНИФЪР ЛИН БАРНС - ЕГМОНТ
ГРИЙН ФАРМАСИ ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С МАСЛИНА И ОРИЗОВО МЛЯКО 500 мл
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧЕН ОРИЗ 250 г
ОРИЗОВО БРАШНО 500 г БОДПИЕ
ЛЮКСЕОЛ ШАМПОАН ЗА ДО 35% ПО-ПЛЪТНА И ОБЕМНА КОСА 200 мл
Нов ПРОМОДЮКРЕ ХИДРОЗИС КОНТРОЛ РОЛ ОН ПРОТИВ ИЗПОТЯВАНЕ ЗА ПОДМИШНИЦИ 40 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Диета № 9 - при диабет
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Какво е инсулинов индекс и каква е разликата му с гликемичния индекс
- Диабет
- Д-р Новко Новаков за невропатната болка: Лекувайте причината, а не симптома
- ACE инхибитори
- Инсулин и HOMA-индекс
- Какво може да пием и какво не при диабет
- Берберин - новата алтернатива при диабет
Коментари към Рискът от диабет се повишава при консумацията на ориз