Рискът от диабет се повишава при консумацията на ориз

Ако човек яде много често бял ориз, рискът да се разболее от старчески диабет тип 2 се увеличава, откриха учени от Харвард. Причината е, че при консумацията му нивото на кръвната захар се повишава много. Но 1-2 порции седмично не са риск.
По нашите ширини, тези дози обикновенно не се превишават. Тук хората консумират предимно хлебни изделия или картофи, за разлика от азиатските страни, където на почит е именно оризът.
Рискът от развитието на диабет се понижава, ако по-тежките ястия се комбинират със зеленчукови салати. Суровите зеленчуци или както често ги наричат - жива храна, съдържат голямо количество ензими, които помагат за храносмилането. Добре е преди приема на основното ястие, да се яде салата, която подготвя стомаха и му помага за смилането на храната.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БРАТЯТА ХОТОРН - ДЖЕНИФЪР ЛИН БАРНС - ЕГМОНТ
ГРИЙН ФАРМАСИ ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С МАСЛИНА И ОРИЗОВО МЛЯКО 500 мл
МИША ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ОРИЗ
ХАРУХАРУ УОНДЪР КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРЕН ОРИЗ 90 мл
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Диета № 9 - при диабет
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- Диабет
- Сярна гъба
- Инсулин и HOMA-индекс
- E11 Неинсулинозависим захарен диабет
- Ацерола, Барбадосова вишна, Тропическа вишна, Пуерториканска череша
- ACE инхибитори
Коментари към Рискът от диабет се повишава при консумацията на ориз