Рискът от диабет се повишава при консумацията на ориз
Ако човек яде много често бял ориз, рискът да се разболее от старчески диабет тип 2 се увеличава, откриха учени от Харвард. Причината е, че при консумацията му нивото на кръвната захар се повишава много. Но 1-2 порции седмично не са риск.
По нашите ширини, тези дози обикновенно не се превишават. Тук хората консумират предимно хлебни изделия или картофи, за разлика от азиатските страни, където на почит е именно оризът.
Рискът от развитието на диабет се понижава, ако по-тежките ястия се комбинират със зеленчукови салати. Суровите зеленчуци или както често ги наричат - жива храна, съдържат голямо количество ензими, които помагат за храносмилането. Добре е преди приема на основното ястие, да се яде салата, която подготвя стомаха и му помага за смилането на храната.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БРАТЯТА ХОТОРН - ДЖЕНИФЪР ЛИН БАРНС - ЕГМОНТ
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ОРИЗ И БАНАН от 4 месец 175 г
МАТИСЪН МАГНЕЗИЙ (ЦИТРАТ, МАЛАТ) капсули * 120 MT2327
ХАЯ ЛАБС КОЕНЗИМ Q10 60 мг + ЧЕРВЕН ОРИЗ 600 мг капсули * 60
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Диабет
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Диета № 9 - при диабет
- Сауна: лечебни ефекти, ползи и рискове
- Знаете ли достатъчно за подкожните мазнини в тялото?
- Инсулин и HOMA-индекс
- E11 Неинсулинозависим захарен диабет
- ACE инхибитори
- Повишена кръвна захар сутрин
Коментари към Рискът от диабет се повишава при консумацията на ориз