Рискът от диабет се повишава при консумацията на ориз

Ако човек яде много често бял ориз, рискът да се разболее от старчески диабет тип 2 се увеличава, откриха учени от Харвард. Причината е, че при консумацията му нивото на кръвната захар се повишава много. Но 1-2 порции седмично не са риск.
По нашите ширини, тези дози обикновенно не се превишават. Тук хората консумират предимно хлебни изделия или картофи, за разлика от азиатските страни, където на почит е именно оризът.
Рискът от развитието на диабет се понижава, ако по-тежките ястия се комбинират със зеленчукови салати. Суровите зеленчуци или както често ги наричат - жива храна, съдържат голямо количество ензими, които помагат за храносмилането. Добре е преди приема на основното ястие, да се яде салата, която подготвя стомаха и му помага за смилането на храната.
Коментари към Рискът от диабет се повишава при консумацията на ориз