Сладките напитки увеличават риска от рак на гърдата
Три захарни напитки на седмица повишават риска от рак на гърдата, твърдят канадски учени.
Изследването им показва, че колкото повече сладки напитки консумират жените, толкова по-голяма е плътността на гърдите им, което е рисков фактор за рак. Плътните гърди имат по-малко мастни тъкани и повече жлезна тъкан.
Жените с плътни гърди са изложени на по-висок риск от рак, защото имат повече клетки, които могат да станат ракови. Тяхното заболяване също така е по-вероятно да не бъде открито навреме, защото зоните с анормални тъкани се забелязват по-трудно при мамографско изследване.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Защо изпитваме глад за сладко или солено и как да го преодолеем
- Как да се откажем от сладкото
- Как и защо да спрем захарта за един месец
- Какво да правите, ако ястието ви е твърде сладко
- Газираните напитки повишават кръвното налягане
- Защо жените обичат сладкото и каква е ползата от него
- Следващия път, когато отворите кенче, не забравяйте да направите това
- Системното преяждане и газираните напитки водят до метеоризъм
- Газирани напитки и детска агресия: Съществува ли връзка и как да се справите с проблема
- Отказът от захар може значително да подобри здравето на човек
Коментари към Сладките напитки увеличават риска от рак на гърдата