Сладките напитки увеличават риска от рак на гърдата
Три захарни напитки на седмица повишават риска от рак на гърдата, твърдят канадски учени.
Изследването им показва, че колкото повече сладки напитки консумират жените, толкова по-голяма е плътността на гърдите им, което е рисков фактор за рак. Плътните гърди имат по-малко мастни тъкани и повече жлезна тъкан.
Жените с плътни гърди са изложени на по-висок риск от рак, защото имат повече клетки, които могат да станат ракови. Тяхното заболяване също така е по-вероятно да не бъде открито навреме, защото зоните с анормални тъкани се забелязват по-трудно при мамографско изследване.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Какво да правите, ако ястието ви е твърде сладко
- Пиенето на газирани напитки увеличава риска от диабет
- Следващия път, когато отворите кенче, не забравяйте да направите това
- Как да се откажем от сладкото
- Газираните напитки повишават кръвното налягане
- Защо изпитваме глад за сладко или солено и как да го преодолеем
- Не купувайте газирани безалкохолни по празниците, съветва кардиолог
- Как и защо да спрем захарта за един месец
- Избягвайте газирани напитки по 4 причини
- Как да се откажем от захарта и сладките храни?
Коментари към Сладките напитки увеличават риска от рак на гърдата