Сладките напитки увеличават риска от рак на гърдата
Три захарни напитки на седмица повишават риска от рак на гърдата, твърдят канадски учени.
Изследването им показва, че колкото повече сладки напитки консумират жените, толкова по-голяма е плътността на гърдите им, което е рисков фактор за рак. Плътните гърди имат по-малко мастни тъкани и повече жлезна тъкан.
Жените с плътни гърди са изложени на по-висок риск от рак, защото имат повече клетки, които могат да станат ракови. Тяхното заболяване също така е по-вероятно да не бъде открито навреме, защото зоните с анормални тъкани се забелязват по-трудно при мамографско изследване.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Пиенето на газирани напитки увеличава риска от диабет
- При стомашни проблеми пийнете нещо газирано
- Газирана алкохолна напитка с диня, ягодов сироп и спрайт
- Защо изпитваме глад за сладко или солено и как да го преодолеем
- 10 здравословни причини, поради които не бива да пием газирани напитки
- Любимите ни напитки се оказват най-нездравословни за нас
- Как да разшифроваме съдържанието на безалкохолните напитки
- Газираните безалкохолни напитки увеличават риска от рак на гърдата
- Подсладените газирани напитки са опасни за зъбите
- Сладките храни по време на бременност правят децата хиперактивни
Коментари към Сладките напитки увеличават риска от рак на гърдата