Хапвайте печена риба, полезна е за мозъка

Консумирането на печена риба веднъж в седмицата подобрява мозъчното здраве. Това установиха учени от университета в Питсбърг.
"Няма значение какво е съдържанието на омега-3 мастни киселини в рибата. Важното е тя да е опечена във фурна или на скара и да се консумира редовно, за да подобри мозъчното здраве и да предотврати деменция", обясняват учените.
"Изследването ни показва, че хората, които включват в хранителното си меню печена, а не пържена риба, имат по-голям обем на мозъка в областите, свързани с паметта и познанието", обяснява един от ръководителите на изследването д-р Джеймс Бекър.
Причината печената риба да е по-полезна от пържената е, че при пържене са разрушават здравословните мастни киселини в рибата.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОБАРЛИЙНС ТОТАЛ ОМЕГА капсули * 90
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Все по-екстремни горещини: Какви са последиците за мозъка и как да го защитим
- Възстановяване след сътресение на мозъка
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Асоциативни корови зони
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Полезни свойства на цинк
Коментари към Хапвайте печена риба, полезна е за мозъка