Хапвайте печена риба, полезна е за мозъка
Консумирането на печена риба веднъж в седмицата подобрява мозъчното здраве. Това установиха учени от университета в Питсбърг.
"Няма значение какво е съдържанието на омега-3 мастни киселини в рибата. Важното е тя да е опечена във фурна или на скара и да се консумира редовно, за да подобри мозъчното здраве и да предотврати деменция", обясняват учените.
"Изследването ни показва, че хората, които включват в хранителното си меню печена, а не пържена риба, имат по-голям обем на мозъка в областите, свързани с паметта и познанието", обяснява един от ръководителите на изследването д-р Джеймс Бекър.
Причината печената риба да е по-полезна от пържената е, че при пържене са разрушават здравословните мастни киселини в рибата.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
СОЛГАР РИБЕНО МАСЛО меки капсули 1000 мг * 60
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Карта показва прекъсването на невронните връзки в мозъка
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- КП № 56 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ НА ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНИТЕ НЕРВИ (ЧМН), НА НЕРВНИТЕ КОРЕНЧЕТА И ПЛЕКСУСИ, ПОЛИНЕВРОПАТИЯ И ВЕРТЕБРОГЕННИ БОЛКОВ И СИНДРОМИ
- Асоциативни корови зони
- По време на сън човешкият мозък се пречиства от натрупаните токсини
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
- Полезни свойства на хром
Коментари към Хапвайте печена риба, полезна е за мозъка