Хапвайте печена риба, полезна е за мозъка
Консумирането на печена риба веднъж в седмицата подобрява мозъчното здраве. Това установиха учени от университета в Питсбърг.
"Няма значение какво е съдържанието на омега-3 мастни киселини в рибата. Важното е тя да е опечена във фурна или на скара и да се консумира редовно, за да подобри мозъчното здраве и да предотврати деменция", обясняват учените.
"Изследването ни показва, че хората, които включват в хранителното си меню печена, а не пържена риба, имат по-голям обем на мозъка в областите, свързани с паметта и познанието", обяснява един от ръководителите на изследването д-р Джеймс Бекър.
Причината печената риба да е по-полезна от пържената е, че при пържене са разрушават здравословните мастни киселини в рибата.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64 854835
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
ЛИЗИ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО С ВКУС НА ЛИМОН 240 мл 850325
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Компютърна томография (КТ) на глава
- ЯМР с магнитно поле от 11,7 тесла показва мозъка по невероятен начин
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- 5 неща, които трябва да спрете да си казвате, ако искате да подобрите психическото си здраве
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Как климатичните промени могат да засегнат човешкия мозък
- КП № 56 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ НА ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНИТЕ НЕРВИ (ЧМН), НА НЕРВНИТЕ КОРЕНЧЕТА И ПЛЕКСУСИ, ПОЛИНЕВРОПАТИЯ И ВЕРТЕБРОГЕННИ БОЛКОВ И СИНДРОМИ
- Асоциативни корови зони
- Истината зад някои от най-разпространените твърдения в психологията
- Обикновен габър
Коментари към Хапвайте печена риба, полезна е за мозъка