Хапвайте печена риба, полезна е за мозъка
Консумирането на печена риба веднъж в седмицата подобрява мозъчното здраве. Това установиха учени от университета в Питсбърг.
"Няма значение какво е съдържанието на омега-3 мастни киселини в рибата. Важното е тя да е опечена във фурна или на скара и да се консумира редовно, за да подобри мозъчното здраве и да предотврати деменция", обясняват учените.
"Изследването ни показва, че хората, които включват в хранителното си меню печена, а не пържена риба, имат по-голям обем на мозъка в областите, свързани с паметта и познанието", обяснява един от ръководителите на изследването д-р Джеймс Бекър.
Причината печената риба да е по-полезна от пържената е, че при пържене са разрушават здравословните мастни киселини в рибата.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХАЯ ЛАБС ОМЕГА 3 капсули 1000 мг * 100
ПРОМОРИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОБАРЛИЙНС ТОТАЛ ОМЕГА капсули * 90
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
ЛИЗИ ОМЕГА 3 ФОРТЕ капсули * 64 854835
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Асоциативни корови зони
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- КП № 56 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ НА ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНИТЕ НЕРВИ (ЧМН), НА НЕРВНИТЕ КОРЕНЧЕТА И ПЛЕКСУСИ, ПОЛИНЕВРОПАТИЯ И ВЕРТЕБРОГЕННИ БОЛКОВ И СИНДРОМИ
- Функционална асиметрия на мозъчните хемисфери
- Дефицитът на калций и магнезий влияе на когнитивното здраве
- Полезни свойства на цинк
Коментари към Хапвайте печена риба, полезна е за мозъка