Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер

Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер при възрастните хора, показват резултатите от изследване.
"Установихме, че консумацията на мазна риба и ракообразни има защитен ефект срещу деменция, включително срещу Алцхаймер. Морските дарове съдържат и минерала селен, който понижава значително токсичността на живака в организма", обясни авторът на изследването Марта Клеър от университетския медицински център Ръш в Чикаго.
В изследването са включени 544 души на средна възраст 90 години в мига на смъртта им. При 286 от тях нивото на живака съответствало на броя на консумираните ежеседмично ястия, включващи морски дарове. Този брой бил определен въз основа на въпросници, попълнени от участниците средно 4,5 години преди смъртта им.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХЕРИЦИУМ таблетки * 120 DXN
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Ваксините намаляват риска от развитие на деменция
- Алтернативно лечение на болест на Паркинсон
- Откриха връзка между завишените стойности на желязо в мозъка и болестта на Алцхаймер
- Литият предпазва от мозъчни промени, свързани с болестта на Алцхаймер
- ПИЙТЕ ПОНЕ ПО 1 ЧАША КАФЕ ВСЕКИ ДЕН
- Бял трън, Мариански трън, Петнист бял трън
- Фелинотерапия или как котките ни лекуват
- Цигарите могат да причинят атрофия на мозъка и болест на Алцхаймер
- Лекарството Donanemab за болестта Алцхаймер забавя с 35% намаляването на паметта
- Лекарството Leqembi доказано забавя хода на болестта на Алцхаймер
Коментари към Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер