Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер
Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер при възрастните хора, показват резултатите от изследване.
"Установихме, че консумацията на мазна риба и ракообразни има защитен ефект срещу деменция, включително срещу Алцхаймер. Морските дарове съдържат и минерала селен, който понижава значително токсичността на живака в организма", обясни авторът на изследването Марта Клеър от университетския медицински център Ръш в Чикаго.
В изследването са включени 544 души на средна възраст 90 години в мига на смъртта им. При 286 от тях нивото на живака съответствало на броя на консумираните ежеседмично ястия, включващи морски дарове. Този брой бил определен въз основа на въпросници, попълнени от участниците средно 4,5 години преди смъртта им.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Защо болестта на Алцхаймер е смятана за диабет тип 3
- Великобритания осигурява кръвни тестове за ранно откриване на деменция
- Алтернативно лечение на болест на Паркинсон
- Халюцинации при деменция — как да реагираме
- Лечение на болестта на Алцхаймер
- Използвайте В-витамини срещу деменция и Алцхаймер
- Бял трън, Мариански трън, Петнист бял трън
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Едно често изпитвано чувство вреди много повече от 15 цигари на ден
- Как да се предпазите от болест на Алцхаймер и деменция
Коментари към Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер