Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер

Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер при възрастните хора, показват резултатите от изследване.
"Установихме, че консумацията на мазна риба и ракообразни има защитен ефект срещу деменция, включително срещу Алцхаймер. Морските дарове съдържат и минерала селен, който понижава значително токсичността на живака в организма", обясни авторът на изследването Марта Клеър от университетския медицински център Ръш в Чикаго.
В изследването са включени 544 души на средна възраст 90 години в мига на смъртта им. При 286 от тях нивото на живака съответствало на броя на консумираните ежеседмично ястия, включващи морски дарове. Този брой бил определен въз основа на въпросници, попълнени от участниците средно 4,5 години преди смъртта им.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХЕРИЦИУМ таблетки * 120 DXN
КОРЕАВИТА ЛЪВСКА ГРИВА капсули 330 мг. * 90
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Алтернативно лечение на болест на Паркинсон
- Бял трън, Мариански трън, Петнист бял трън
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Халюцинации при деменция — как да реагираме
- Хуперзия серата
- Миелин базичен протеин тест
- Морски охлюви в бяло вино с магданоз и чесън
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Кои са най-обещаващите лекарства за болестта на Алцхаймер
Коментари към Високото ниво на живак в рибата и морските дарове не увеличава риска от Алцхаймер