Консумацията на напълно безсолна храна е вредна

Консумацията на напълно безсолна храна е по-вредна от употребата на минимално количество сол. Това може да доведе дори до повишаване риска от смърт вследствие на заболявания на сърдечно-съдовата система. Изводът е на канадски учени, а изследването е публикувано в сп. Lancet.
Експертът Андрю Менте обяснява, че умереният прием на сол леко понижава кръвното налягане, но води до много други ефекти като увеличаване нивата на някои хормони, които имат положително действие върху организма. Това е важно за хората, които страдат от хипертония.
Учените са наблюдавали здравето на над 130 000 души от 49 държави. Специалистите редовно правели кръвни изследвания на участниците, събирали данни за техния хранителен режим, заболявания, вредни навици и други фактори, оказващи влияние върху общото им състояние и продължителността на живот.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КЕЛТСКА СОЛ - ГРАНУЛИ - ЕСТЕСТВЕНО ВЛАЖНА 1 кг LE GUERANDAIS
КЕЛТСКА СОЛ - ФИНА - ЕСТЕСТВЕНО ИЗСУШЕНА 500 г LE GUERANDAIS
ЛАКСАФИТ капсули * 60 FOREST HERBS
СОЛ ЗА СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ 2.5 кг ETAMINE DU LYS
ДИБЕН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ КАЛИЕВА СОЛ 200 г
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Какво лекува английската сол
- Лекарства, увреждащи черния дроб
- 5 рискови лекарствени комбинации
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Солеви разтвори
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Кога да внимаваме с употребата на куркума
- Натурални заместители на солта
Коментари към Консумацията на напълно безсолна храна е вредна