Консумацията на напълно безсолна храна е вредна

Консумацията на напълно безсолна храна е по-вредна от употребата на минимално количество сол. Това може да доведе дори до повишаване риска от смърт вследствие на заболявания на сърдечно-съдовата система. Изводът е на канадски учени, а изследването е публикувано в сп. Lancet.
Експертът Андрю Менте обяснява, че умереният прием на сол леко понижава кръвното налягане, но води до много други ефекти като увеличаване нивата на някои хормони, които имат положително действие върху организма. Това е важно за хората, които страдат от хипертония.
Учените са наблюдавали здравето на над 130 000 души от 49 държави. Специалистите редовно правели кръвни изследвания на участниците, събирали данни за техния хранителен режим, заболявания, вредни навици и други фактори, оказващи влияние върху общото им състояние и продължителността на живот.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАТИСЪН СОЛИ ЗА ВАНА АЛКАБАЛАНС 700 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
НовЛАКСАФИТ капсули * 60 FOREST HERBS
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
НовСИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ХВОЙНА 100 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Какво лекува английската сол
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- Лекарства, увреждащи черния дроб
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- 5 рискови лекарствени комбинации
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Кои са най-вредните напитки за вашето тяло
- Сухарите вредят на здравето?
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
Коментари към Консумацията на напълно безсолна храна е вредна