Консумацията на напълно безсолна храна е вредна

Консумацията на напълно безсолна храна е по-вредна от употребата на минимално количество сол. Това може да доведе дори до повишаване риска от смърт вследствие на заболявания на сърдечно-съдовата система. Изводът е на канадски учени, а изследването е публикувано в сп. Lancet.
Експертът Андрю Менте обяснява, че умереният прием на сол леко понижава кръвното налягане, но води до много други ефекти като увеличаване нивата на някои хормони, които имат положително действие върху организма. Това е важно за хората, които страдат от хипертония.
Учените са наблюдавали здравето на над 130 000 души от 49 държави. Специалистите редовно правели кръвни изследвания на участниците, събирали данни за техния хранителен режим, заболявания, вредни навици и други фактори, оказващи влияние върху общото им състояние и продължителността на живот.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ПРОМОЛАКСАФИТ капсули * 60 FOREST HERBS
АТАКАМСКА ДРЕВНА СОЛ 300 г ЗДРАВНИЦА
НовСИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ХВОЙНА 100 г
КЕЛТСКА СОЛ - ГРАНУЛИ - ЕСТЕСТВЕНО ВЛАЖНА 1 кг LE GUERANDAIS
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Какво лекува английската сол
- Лекарства, увреждащи черния дроб
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Мъжките диети вредят на жените
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- 5 рискови лекарствени комбинации
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Сухарите вредят на здравето?
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Повишава ли солта ниското кръвно налягане
Коментари към Консумацията на напълно безсолна храна е вредна