Консумацията на напълно безсолна храна е вредна

Консумацията на напълно безсолна храна е по-вредна от употребата на минимално количество сол. Това може да доведе дори до повишаване риска от смърт вследствие на заболявания на сърдечно-съдовата система. Изводът е на канадски учени, а изследването е публикувано в сп. Lancet.
Експертът Андрю Менте обяснява, че умереният прием на сол леко понижава кръвното налягане, но води до много други ефекти като увеличаване нивата на някои хормони, които имат положително действие върху организма. Това е важно за хората, които страдат от хипертония.
Учените са наблюдавали здравето на над 130 000 души от 49 държави. Специалистите редовно правели кръвни изследвания на участниците, събирали данни за техния хранителен режим, заболявания, вредни навици и други фактори, оказващи влияние върху общото им състояние и продължителността на живот.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАТИСЪН СОЛИ ЗА ВАНА АЛКАБАЛАНС 700 г
ЛАКСАФИТ капсули * 60 FOREST HERBS
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ХВОЙНА 100 г
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ЛАВАНДУЛА 100 гр.
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С РОЗМАРИН 100 гр.
ДИБЕН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Какво лекува английската сол
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Лекарства, увреждащи черния дроб
- 5 рискови лекарствени комбинации
- Соланинът - колко опасен може да бъде?
- Сухарите вредят на здравето?
- Ноцебо ефект: как сами проваляме лечението си
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- 6 негативни последици за организма от дефицита на сол
Коментари към Консумацията на напълно безсолна храна е вредна