Консумацията на напълно безсолна храна е вредна
Консумацията на напълно безсолна храна е по-вредна от употребата на минимално количество сол. Това може да доведе дори до повишаване риска от смърт вследствие на заболявания на сърдечно-съдовата система. Изводът е на канадски учени, а изследването е публикувано в сп. Lancet.
Експертът Андрю Менте обяснява, че умереният прием на сол леко понижава кръвното налягане, но води до много други ефекти като увеличаване нивата на някои хормони, които имат положително действие върху организма. Това е важно за хората, които страдат от хипертония.
Учените са наблюдавали здравето на над 130 000 души от 49 държави. Специалистите редовно правели кръвни изследвания на участниците, събирали данни за техния хранителен режим, заболявания, вредни навици и други фактори, оказващи влияние върху общото им състояние и продължителността на живот.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КЕЛТСКА СОЛ - ФИНА - ЕСТЕСТВЕНО ИЗСУШЕНА 500 г LE GUERANDAIS
СОЛ ЗА СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ 2.5 кг ETAMINE DU LYS
ЛАКСАФИТ капсули * 60 FOREST HERBS
АРОМАНДИСЕ АЛТЕРНАТИВЕН ЗАМЕСТИТЕЛ НА ОБИКНОВЕНАТА СОЛ С НАСИТЕН ВКУС 70 г
ДИБЕН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
КАЛИЕВА СОЛ 500 г ЗДРАВНИЦА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Какво лекува английската сол
- Лекарства, увреждащи черния дроб
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- 5 рискови лекарствени комбинации
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Какви ползи и вреди носи консумацията на йодирана сол
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Сухарите вредят на здравето?
Коментари към Консумацията на напълно безсолна храна е вредна