Консумацията на напълно безсолна храна е вредна
Консумацията на напълно безсолна храна е по-вредна от употребата на минимално количество сол. Това може да доведе дори до повишаване риска от смърт вследствие на заболявания на сърдечно-съдовата система. Изводът е на канадски учени, а изследването е публикувано в сп. Lancet.
Експертът Андрю Менте обяснява, че умереният прием на сол леко понижава кръвното налягане, но води до много други ефекти като увеличаване нивата на някои хормони, които имат положително действие върху организма. Това е важно за хората, които страдат от хипертония.
Учените са наблюдавали здравето на над 130 000 души от 49 държави. Специалистите редовно правели кръвни изследвания на участниците, събирали данни за техния хранителен режим, заболявания, вредни навици и други фактори, оказващи влияние върху общото им състояние и продължителността на живот.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАКСАФИТ капсули * 60 FOREST HERBS
СОЛ ЗА СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ 2.5 кг ETAMINE DU LYS
НовСИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ЛАВАНДУЛА 100 гр.
ДИБЕН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С РОЗМАРИН 100 гр.
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Какво лекува английската сол
- Лекарства, увреждащи черния дроб
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Полезни и вредни видове сол
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- 5 рискови лекарствени комбинации
- Солеви разтвори
- Натурални заместители на солта
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
Коментари към Консумацията на напълно безсолна храна е вредна