Прекалена консумация на картофи и чипс увеличава риска от гестационен диабет

Честата консумация на картофи или чипс може да увеличи риска от диабет по време на бременност, твърдят изследователи от САЩ.
Според тях това е така, защото скорбялата в зеленчуците може да предизвиква рязко покачване на нивата на кръвната захар. Изследването, проведено от Националния здравен институт в Мериленд, проследява повече от 21 000 бременности. Експертите откриват че жените, консумиращи повече от 5 порции картофи или чипс седмично, имат с до 50% по-висок риск от развитие на гестационен диабет.
Какво всъщност е гестационният диабет?
Това е състояние, при което има твърде много глюкоза (захар) в кръвта по време на бременност. Симптомите включват сухота в устата, умора и често уриниране. Гестационеният диабет може да бъде контролиран с диета и упражнения, но някои жени се нуждаят от медикаменти, за да държат нивата на кръвната захар под контрол. Ако не се управлява правилно, той може да доведе до преждевременно раждане или спонтанен аборт.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИТАМАРИН перли * 90 ENERGY GROUP
СПИРАЛА ГИНЕКОЛОГИЧНА КОПЕР-Т CU 380 ПЛЮС НОРМАЛ
МЕДТЕКСТИЛ КОЛАН ЗА БРЕМЕННИ РАЗМЕР XL
ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА таблетки 400 мкг * 100 GNC
ОРТОМОЛ НАТАЛ * 30 дневни дози
Безплатна доставка за България!ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА таблетки 400 мкг * 120 НИКСЕН
СТАТИЯТА е свързана към
- Бременност и майчинство
- Диета № 9 - при диабет
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Бременност
- Какво е инсулинов индекс и каква е разликата му с гликемичния индекс
- Диабет
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Д-р Новко Новаков за невропатната болка: Лекувайте причината, а не симптома
- Установяване на бременност с домашни средства
- ACE инхибитори
Коментари към Прекалена консумация на картофи и чипс увеличава риска от гестационен диабет